Nu al een onvergetelijke kerst!

Terwijl onze buurtbewoners hun huizen gezellig kerstig aankleden, begint het bij mij ook te kriebelen om gezellig lampjes in onze tuin te hangen. We besluiten om een extra lichtsnoer te kopen voor buiten, leuk!

Op zondagochtend 6 december (inderdaad, wanneer heel Nederland dit ook doet) kopen we onze kerstboom en die middag halen we de kerstspullen van zolder. Heerlijk om elk jaar weer de ‘ballen’ terug te herkennen. Ik zeg bewust ‘ballen’, omdat wij vooral veel grappige figuurtjes hebben. (Dit jaar zelfs Eftelinghangers van het Volk van Laaf, hoera voor mijn vriendinnen die mij goed kennen!)

Tijdens het uitpakken blijkt dat een set lampjes nergens te bekennen is. De gekleurde lampjes zitten keurig in hun doosje, maar de witte lampjes zijn niet te vinden. We zoeken overal en schakelen zelfs een hulplijn in. (Ons neefje heeft een kerstlampjesfase gehad en we kijken even de oude logeerfoto’s terug of ze daar op te vinden zijn. Helaas, haha).

Daan (iets praktischer en wat ongeduldiger ingesteld) geeft het op en stelt voor om de nieuwe buitenlampjes dan maar in de kerstboom te hangen. “We kopen wel nieuwe voor buiten.” Ik ben het er eigenlijk niet mee eens, maar stem toch toe. Waar zijn die lampjes nou?!

Veel tijd om hier echt mee te zitten heb ik gelukkig niet. Op de groepsapp van mijn schoonfamilie blijkt zich namelijk een veel grotere ramp af te spelen. De kunstkerstboom van mijn schoonmoeder heeft het begeven en is dramatisch ter aarde gestort. Enkele glazen ballen en de piek hebben het niet overleefd, zie foto bovenaan haha. We bekronen hem tot ui en gelukkig kan mijn schoonmoeder er erg om lachen. Ze heeft al een actieplan met ducktape en stukjes kurk onder de pootjes ingezet en belooft ons plechtig om na de kerst een nieuwe te kopen, hahahaha. Kerst 2020, wat heb je nog meer voor ons in petto? 😉

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    8 december 2020 / 8:47 am

    Zou alles des kersts zich genoeglijk aanpassen aan deze pandemische tijd? Gewoon lekker omvallen, gewoon lekker een piekbal brejen, gewoon lekker lichtjes kwijtraken? Gewoon om te laten zien dat ook in rare tijden er toch oplossingen zijn? Vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge