“Ken je die niet?!” – het leven onder de steen

“Ken je die niet?!” Eh nee, helaas. “Wist je dat niet?!” Twee uitdrukkingen die al regelmatig voorbij zijn gekomen in mijn leven. Ik doe mijn best om op de hoogte te zijn van allerlei zaken, maar soms ontglippen wat dingen me nou eenmaal! Dat leidt soms tot hilarische situaties. Dat is dan ook wel weer mooi, doen we het gewoon daar voor :-). En dat ik me ervan bewust ben, maakt het misschien ook wat minder erg?

Kijk, je kunt eigenlijk twee dingen doen als iemand het over iets heeft waar je geen flauw benul van hebt. Je kunt je mooie pokerface opzetten, maar soms val je dan alsnog door de mand dat je dik aan het bluffen bent. Rooie kop gegarandeerd. Of je geeft gewoon aan: “eh sorry, over wie heb je het in godsnaam?” Uiteraard met het risico op de uitspraak: “mozes, jij ligt echt onder een steen af en toe.” Ik zou zeggen, kom derbij! Ruimte zat onder die steen, haha.

Zo had ik vorig jaar bijvoorbeeld geen idee wat de uitspraak: “op je wenken bediend worden” betekende. Wist ik veel. Hoopvol kijk je dan de rest van de groep aan op wat versterking: haha, wist ik ook niet hoor Dor. Maar helaas, ik stond er alleen voor. Of de rest durft het gewoon niet toe te geven, ha!

Ook heb ik heel lang gedacht dat De Benjamin van de familie inhoudt dat je iemand in de familie hebt die Benjamin heet. Hee, dat kan toch?!

Tot slot nog wel een geinige situatie toen ik met vriendinnen bij een vriendin ging afspreken. Wie weet een gevalletje TMI (enig idee wat dat betekent? Zo niet, dan help ik je: too much information). Die avond hadden we asperges gegeten. Kennelijk gaat urine een beetje anders ruiken door het eten van asperges. Nee, dat wist ik toen nog niet. Na een wc bezoekje zei ik dan ook heel serieus: “Zo, jullie riolering is niet helemaal goed meer hoor!” Mijn zus moest een beetje lachen. “Dor, we hebben asperges gegeten.” Uiteindelijk, na wat uitleg, viel dan ook bij mij het kwartje haha.

Gelukkig weet ik ook heel veel dingen wel die anderen misschien wel niet weten! Zo weet ik bijvoorbeeld heel goed hoe je het woordje ‘ofschoon’ moet gebruiken in een zin, dat “als ouder zijnde” geen correct Nederlands is en dat vrouwen er op hun oudst uitzien op woensdag om half 4. En dat ‘nutteloze feitjes’ googelen een prima activiteit is.

Heb jij wel eens zo’n situatie gehad?

Volg:

1 Reactie

 1. gerdiemar
  8 juni 2017 / 8:30 am

  Je ligt in ieder geval wel onder een hele mooie steen, zo te zien op de foto!!!
  Zelf herinner ik me twee situaties die gênant waren, beide hadden te maken met het niet herkennen van degene die me —ook in beide gevallen— zeer enthousiast toesprak. Ik pokerfacede al net zo enthousiast mee, hopend op het wonder van herkenning. Dat gebeurde niet. Ik na afloop van de ontmoetingen wanhopig naar mijn lief, die op een afstandje op me wachtte: ‘Wie was dat???’
  De eerste wist hij: je collega die en die….oh harrekrastus, da’s waar ook.
  De tweede keer wist hij het ook niet, maar hij had wat namen in het gesprek opgevangen en zo kon ik via deduceren en combineren achterhalen wie er zich zo vol enthousiasme op mij geworpen had…zie mijn rode konen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge