Kaarsdrama

Zoals ik al eerder heb beschreven hebben we al sinds de wintertijd een dinerkaars in een oude wijnfles op tafel staan. We doen deze maand aan dry-january, dus éigenlijk zouden we dan ook even een andere kaarsenstandaard op tafel moeten zetten. Laatst ontkwam ik daar trouwens bijna niet aan..

Het is avond en ik besluit om de kaars aan te steken. Omdat ik het zo sfeervol vind staan probeer ik er echt een gewoonte van te maken. Na een poosje valt het me op dat de kaars wel erg scheef in de fles staat. Ik besluit om hem recht te zetten, om eventuele drama’s te voorkomen. Ik blaas eerst de kaars uit, een slimme actie al zeg ik het zelf. Vervolgens begin ik meteen met het verschuiven van de kaars. (Iéts minder slim, kaarsvet oooveral). De kaars geeft weinig mee, waardoor ik wat meer kracht zet. En nog meer. KRAK. Oh. De kaars is afgebroken en de hals van de wijnfles is nu helemaal gevuld met het restantje kaars. Fantastisch. Met veel geweld en smeltpogingen lukt het me om genoeg ruimte in de flessenhals te maken om er een nieuwe kaars in te zetten. De nieuwe kaars staat nog net zo scheef als de vorige, hahaha. Nouja, so be it. Wellicht dat ik in februari een nieuwe kaarsenstandaard ‘ga maken’.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    20 januari 2021 / 9:16 am

    Scheve slappe druipers… (sorry😅), die flessenkaarsen. Koop gewoon een lekker dikke kaars en een romantisch onderplaatsertje… sfeeeeertje🤗😊😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge