Indonesië deel 9 – Seminyak

De laatste drie nachten slapen we in een heerlijk hotel in Seminyak. Het hotel heet ‘Maison at C’ en onze kamer ziet er inderdaad uit als een klein huis. Ik durf zelfs te wedden dat de hotelkamer groter is dan ons huisje thuis. We hadden hier niet direct voor gekozen, maar vanwege een overboeking hebben we een gratis upgrade naar een family room gekregen. Geen probleem, geen probleem!

Bij aankomst ontvangen we een heerlijk welkomstdrankje, waarvan ik het geheime recept weet te ontfutselen: cranberrysap met sprite.

Die middag doen we het rustig aan, omdat het toch wel weer een flinke reis was van Nusa Lembongan naar Seminyak. We lopen even naar de zee om pootje te baden (lees: mega golf – hele jurk zeikie nat) en lezen nog wat aan het zwembad.

Het hotel heeft een gratis vervoerservice naar een paar toeristische plekken in de stad. We maken hier dan ook dankbaar gebruik van en laten ons droppen bij ‘Seminyak Square’, een groot (en lichtelijk klinisch) winkelcentrum. Zo’n plek waar je je net niet chic voelt op je modderige havaiana’s, naast alle Prada’s die verkocht worden. Op dit soort momenten kan ik altijd rekenen op mijn zonnebril. Poker-face en gaan!

De volgende ochtend worden we al vrij vroeg opgehaald door onze privé chauffeur voor die dag. Het klinkt misschien decadent, maar stiekem kost het maar 600.000 IDR (€40) voor een hele dag, inclusief benzine. En dan heb je nog gordels op de achterbank ook, haa!

We zien de Pura Tirta Empul, een tempel waar zuiverend water stroomt waarin je je kunt reinigen van je zonden. Heel komisch om te zien hoe iedereen het water induikt. Zelf vind ik de reiniging van mijn handen en voeten wel even genoeg vandaag.
Vervolgens worden we naar een koffieplantage gebracht waar we dé beroemde Indonesische koffie proeven: Luwak koffie. Een Luwak is een soort kat die de rauwe koffiebonen opeet en vervolgens weer uitkakt. De werknemers, die zichzelf de ‘poo seekers’ noemen, gaan op zoek naar de poep en maken de bonen erin schoon. Die bonen worden vervolgens gebrand en klaargemaakt voor consumptie. Qua planning was het misschien beter om ons te reinigen ná de poepkoffie, maar er was gelukkig geen poep terug te proeven :). Het schijnt de duurste koffie ter wereld te zijn. Wij betaalden 50.000 IDR voor een kopje, bijna €4. Voor Indonesische begrippen inderdaad flink aan de prijs!

We bezoeken nog twee tempels, waaronder de bekende Tanah Lot, de tempel die in zee ligt. Prachtig! Ook zien we nog één keer een prachtig stukje met enorme reisvelden.

De dag erna vliegen we terug naar Nederland, waar onze geweldige reis ten einde komt. Wat hebben we
ontzettend genoten van deze drie weken Indonesië, waarin we Java en Bali hebben bezocht! Onze eerste reis buiten Europa, maar zéker niet de laatste :).

Volg:

2 Reacties

 1. gerdiemar
  21 augustus 2017 / 8:06 am

  Wat zijn jullie toch een mooi stel samen! Selfie met rijstveld, klopt dat?
  Ook met modderschoenen en eventueel shabby kledij zijn en blijven jullie toppers in winkelcentra als het klinische Seminyak Square, neem dat maar van deze oma aan.
  Kattenpoepkoffiebonen….eh. Eh, klinkt getver. Wat precies is de meerwaarde van die koffie?
  Nu weer thuiskoffie: nogmaals welkom thuis!!! En dank voor al je reisverslaggeving—

 2. 21 augustus 2017 / 8:40 am

  Wat fijn dat jullie zo’n geslaagde vakantie hebben gehad en dat het zeker voor herhaling vatbaar is. Ideaal zo’n privéchauffeur voor zo weinig geld! En zeker mét gordels 😉 Wat grappig die koffie van kattenpoep! Het klinkt heel – uhm – apart 😉
  Romy schrijft over.. Blijer in 60 minuten | 15 tips om je beter te voelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge