Ikea here we come!

“Zullen we deze gewoon nemen?” We staan in de Ikea (nog voordat de lockdown is aangekondigd) en hebben zojuist een kledingkast uitgezocht voor op de babykamer. We pakken de pakbon en zien dat we in het magazijn allemaal spullen bij elkaar moeten verzamelen. Het staat er super duidelijk op, dus dat is prima te doen.

“Volgens mij zijn de knoppen op..” Ik vraag nog aan de medewerker of ze ergens een geheime voorraad hebben, maar helaas is dat niet het geval. We besluiten dat we die dan wel een andere keer ophalen. We (lees: Thomas) laden alles in de auto en gaan weer naar huis.

“Hmmm, we zijn de kledingroede vergeten.” Op zich wel een essentieel onderdeel voor het ophangen van de kleertjes, haha. Het is een paar dagen later en inmiddels zijn alle niet-essentiële winkels gesloten. Ik vind de Ikea overigens vrij essentieel, maar dat terzijde :-). We zien dat de roede niet bij de winkel opgehaald kan worden, terwijl de knoppen juist weer niet thuisbezorgd kunnen worden. We besluiten om dan toch maar een ophaalmoment bij de Ikea te plannen en om de roede dan thuis te laten bezorgen. Wat een gedoe voor een kast, haha!

Wanneer we alles in huis hebben gaat Thomas de kast afmaken. In de deurtjes zitten voorgeboorde gaten aan de binnenkant, die mega geschikt zijn voor de knoppen. Niet meer dan logisch dus om de knoppen daarop te zetten. Wanneer ik het resultaat kom bekijken, ziet het er heel leuk uit! We hebben uiteindelijk andere knoppen uitgezocht, omdat de knoppen die er eigenlijk bij hoorden toch niet leverbaar waren.

Het is een kledingkast die bestaat uit twee kastdeurtjes met drie lades eronder. Wanneer we de lades eronder openmaken, moeten we heel hard lachen. De knoppen zijn te groot, waardoor de lade eronder tegen de knop aan beukt en daardoor niet goed open kan. We kunnen onszelf op zich wel aanleren dat we eerst de kastdeurtjes openen voordat we de lade opendoen, maar dat is wel heeel onhandig. Bovendien beuken de knoppen ook best wel hard tegen de muur aan. Fantastisch dit, haha. We halen de knoppen eraf en zien een heel lelijk gapend gat waar je echt niet overheen kan kijken.

En zo is Thomas wéér naar de Ikea gegaan (een ander filiaal dit keer!) om nieuwe kastdeurtjes te halen. We hebben besloten om daar geen knoppen op te zetten, dat kan ook makkelijk.

Ik ben blij met het resultaat, maar erg soepel ging het niet hahaha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    3 januari 2022 / 8:24 am

    Deurtjes deuren laden knoppen, het moet jullie gewirward hebben. En zeker in jullie geval was/is Ikea superessentieel! Wat een voldoening dat de kast af en mooi is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge