Hoera, Aukje is 1! (ABC-blog)

Nog op de valreep van haar verjaardagsavond, schrijf ik een ABC-blog over het eerste jaar met / de eerste verjaardag van Aukje. Gefeliciteerd lieverd!

Aukje, de allerliefste, alweer 1 jaar oud!

Bevallen, dat deed ik vorig jaar. Zo apart dat ik hier deze week weer allemaal flashbacks van kreeg. Wel heel fijn dat de pijn maar eenmalig was. ๐Ÿ˜‰

Cadeautjes uitpakken vond ze vandaag best interessant. De cadeautasjes zijn wel soms nog interessanter dan de cadeautjes zelf. ๐Ÿ˜‰

Dreumes… OMG ze is geen baby meer! Even wennen hoor, hahaha.

Eerste stapjes lijken nu in zicht te komen. Ze stapt al best lang goed achter een loopwagentje en ze wordt steeds stabieler!

Fietsen kunnen we ook afstrepen van het lijstje met de eerste keren. Mijn mamafiets komt er bijna aan, daar heb ik zo’n zin in!

Geen poedermelk meer, maar ‘gewone’ melk. Stoere ontwikkeling toch? Ze wordt Grooooot (met de g).

Haar haar begint steeds iets langer te worden, maar het is met haar haargroei nog best een uitdaging om er een elastiekje omheen te doen. Vaak gaat ze dus met een ietwat slordig kapsel door het leven, maar dat komt vast goed. (En anders lijkt ze maar op haar moeder.. ;))

Ik kan me geen leven meer zonder Aukje voorstellen! (Hoewel dat ook helemaal leuk was, maar hoeveel leuker is het nu!)

Ja, alle clichรฉs zijn waar. ๐Ÿ˜‰

Knuffels geven kan Aukje als de beste! Vooral als we haar afzetten bij de opvang of oppas, houdt ze ons stevig vast. Heel lief, maar wel soms wat onhandig bij het weggaan haha. Gelukkig doet ze het ook op andere momenten! Kusjes geeft ze ook vaak. Lieeeeeeef.

Lange dame is het, onze lieverd. Met papa’s lengte (en stiekem ook wel een beetje dat van mij) was dit geheel de verwachting natuurlijk!

Mama zijn, al ruim een jaar. Wat een bijzonder gevoel! Je doet maar gewoon wat goed voelt, maar het gaat ook wel weer heel natuurlijk. Mooi hoe dat werkt!

Nichtje Marthe en jij zijn steeds beter op elkaar ingespeeld. Marthe vindt het soms wel heel interessant om aan jouw haar te trekken, maar je weert je dan kranig. ๐Ÿ˜‰ Jullie kunnen al heel schattig samen spelen!

Opa’s foto staat trots naast de jouwe. We hebben het vaak over je opa’s en we zullen je alle verhalen over hen vertellen!

Papa is ook mรฉga trots op jou en ziet vaak als eerste welke ontwikkelingen je doormaakt. Heel erg leuk om jullie samen te zien spelen!

Quelle aventure avec toi!

Racen met de auto, overal naartoe! Babydates, Efteling, familiebezoekjes…. je vindt het (meestal) allemaal prima. Lekker zingen in de auto en kletsen met je eigen geluidjes.

Stekkers vind je reuze interessant. Vooral tijdens het verschonen van een poepluier… lekker draaien op de verschoningsmat om naar de stekker te grijpen, zucht. ๐Ÿ˜‰

Tandjes… Aukje heeft echt al heel lang ondertandjes, maar die boventanden lieten lang op zich wachten. Eindelijk is er nu een boventand door! Zo grappig hoe dat werkt met gebitten haha.

Uitdelen op de opvang heb je afgelopen week gedaan. Wat heb je het daar fijn!

Vakanties met jou zijn een feestje! Stoer hoor, je bent al op Texel, in Duitsland en op Tenerife geweest. (En in Hellendoorn, Reeuwijk, Friesland).

Water vindt ze zooooo lekker. Het liefst uit een glas en dan lekker gorgelen. ๐Ÿ˜‰

Xxx van je mama

You are amazing!

Zwaaien (lees: met het armpje wapperen) is de nieuwste gimmick. Zo leuk dat ze wel 100 keer per dag enthousiast wordt als ze ons ziet!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    9 juni 2023 / 7:30 am

    Jouw mamaABC is een heel mooi cadeau voor Aukje, helemaal vol liefde op haar gebaseerd. Wat zal ze dat later, veel later genietend lezen .
    Lezen over hoe er van haar gehouden wordt…wat is er mooier dan dat!?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge