Hoe tante Laura de bevalling/geboorte van Marthe heeft beleefd (deel 3 van 4)

Het bevalbad!

Rond 17:00 krijg ik een appje dat Dor nu meer een constante druk voelt, het is dus een beetje aan het veranderen! Ze vertelt dat ze nog even gedoucht heeft, dat was wel erg lekker. De verloskundige komt straks ook weer langs om even te checken.

Nadat de verloskundige is geweest, krijg ik een appje dat de verloskundige nog niet gecheckt heeft hoever de ontsluiting is. Wanneer de weeën nog niet zo sterk/frequent zijn, kun je daar beter even mee wachten (als je vliezen zijn gebroken) i.v.m. infectiegevaar. Ook vertelde de verloskundige dat het ziekenhuis waar ze heen willen aardig vol is en dat ze even met het ziekenhuis belt of het verstandig is om langs te komen voor een CTG scan. Dorinde en Thomas moeten er rekening mee houden dat het ook een ander ziekenhuis zou kunnen worden. Als het even kan, wil Dor graag in bad bevallen. Dat kan gelukkig ook in het andere ziekenhuis, zie ik op de site!

Rond 19:00 krijg ik van Thomas een appje dat Dor nu druk bezig is met wat intensere weeën en dat ze het héél goed doet. “Ze is aan het bazen,” zegt hij trots, hahaha.

De volgende update is dat ze om 20:30 naar het ziekenhuis gaan. Tóch in het ziekenhuis van hun keuze, gelukkig! “Grote kans dat we daar blijven en we nemen alles mee,” appt Thomas. Ik wens ze heel veel succes! Wij krijgen ondertussen bezoek van twee vrienden. Heel gezellig, maar ik merk dat ik ook graag op mijn telefoon wil blijven kijken, hahahaha. Ik besluit om een paar keer extra naar de wc te gaan, zodat ik de updates in de gaten kan houden. Ondertussen app ik ook met Sonja, we zijn heeeel betrokken hahhaha.

Het laatste appje van Thomas krijg ik rond 22:00, dat ze inderdaad in het ziekenhuis blijven en na de bevalling nog 12 uur ter observatie zullen blijven. Dit is protocol wanneer het wat langer duurt voordat er echt actie komt na het breken van de vliezen. Ze hebben een bad suite in het ziekenhuis, wat fijn dat dat allemaal gelukt is!

Ik stuur nog een paar appjes, maar Thomas reageert niet meer: logisch!! Ik kan aan niets anders denken en hoop dat het allemaal goed gaat. Het bezoek gaat rond 00:38 weg en ik ben dus al flink langer wakker dan normaal, hihi. Ook Sonja is nog wakker en we zijn elkaar – trots als we zijn – heel erg aan het steunen. Rond 01:15 besluiten we dat we maar gaan slapen en dat we het geluid KEIHARD zetten voor als er updates zijn. Zo spannend om nu te gaan slapen!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    30 maart 2022 / 7:10 am

    Wat spannend, wat een spanning, kan die vanuit je schrijven (intikken) goed meevoelen. Wat maak je zo een mooi document als zeer nauw bevallingsbetrokken zus van Dorinde en bevallingsbetrokken tante van Marthe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge