Hoe tante Laura de bevalling/geboorte van Marthe heeft beleefd (deel 2 van 4)

Weg, Ikea, Krakau, Auto

Tot laat in de avond appen we met Dorinde en Thomas en ik ben zo blij dat wij morgen weer naar huis gaan. Stel je voor dat we tóch op een Canarisch Eiland hadden gezeten, dan had ik me daar nu toch vervelend bij gevoeld. Daan en ik spreken af dat we de volgende ochtend vroeg vertrekken. Ach, what’s new? Wij zijn altijd snel weg op een vertrekdag, haha. Nu met éxtra motivatie!

Dorinde vertelt dat ze die nacht weeën heeft gehad, maar dat het na ‘tukkies weer even rustig was.’ Ze is ook nog goed aanspreekbaar tijdens de weeën. Ook Thomas heeft wat slaap kunnen pakken. Fijn, dat zullen ze goed kunnen gebruiken! Ze zijn inmiddels de weeën aan het timen met een weeëntimer. Rond 07:45 heeft ze weeën van een kleine minuut, met tussenpozen van 7 minuten. Wel dus al regelmatig, maar ze zijn niet hevig. De huidige status is dat ze tot 17:30 (dan is het 24 uur geleden dat de vliezen braken) moeten afwachten wat er gebeurt. Ze houden contact met de verloskundige.

Daan en ik gaan nog even langs Ikea (vakverdelers kopen voor de commode van onze eigen dochter, Dorinde geeft ondertussen goede tips, haha!) en rijden dan naar huis. Even voor twaalven zijn we thuis, fijn!

Met Dor heb ik afgesproken dat ik zo nog even langs de Hema en dat ik dan bij Dor langsga. Zo fijn dat ik haar nog één keer zwanger kan zien en haar even kan supporten!

Bij Dor en Thomas thuis tref ik Dorinde aan op de bank. Ze ligt onder een kleedje en ziet er vrolijk uit. “Het gaat nog best wel goed!” De weeën komen nu iets regelmatiger en tijdens het timen van de wee, zorg ik dat ik stil ben. Dorinde is het als een ware bevalprofessional aan het opvangen en zucht mee met de wee. Bijzonder om te zien! Niet lang daarna verplaatst ze zich van de bank naar de bal (zo’n grote fitnessbal) om lekker op te bouncen.

Thomas is aan het werk in de woonkamer, wetende dat dit voorlopig zijn laatste werkdag is. Tussen de taken door is hij betrokken en helpt Dorinde door de weeën heen, zo lief. Ik krijg een lekkere koffie: papa is goed bezig!

Ik blijf iets langer dan een uur, daarna heb ik afgesproken om bij mijn vader langs te gaan. Lastig om mijn mond te houden hoor, hihi. Bij het weggaan wens ik ze heel veel succes en druk ik ze op het hart dat ze me altijd kunnen bellen als er iets is, of als er iets nodig is, maar ze hebben het allemaal goed onder controle! Bij het weggaan (rond 15:00) is de volgende stap dat de verloskundige om 16:00 zal bellen. Fijn dat deze mensen bestaan! 🙂

Morgen het vervolg! 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    29 maart 2022 / 8:52 am

    Akelig spannend spannend om zo in close up de bevalling van je tweelingzus mee te maken. En dan toch al dat wachten. Tegelijk natuurlijk denken: hoe zal het bij mij gaan over een paar maandjes…
    Aflevering 2 geeft de bevallingsvoortgang langzaam gaand weer….moeten wachten tot aflevering 4 voor het kindje er is…. oi oi oi….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge