Hoe tante Dorinde de bevalling/geboorte van Aukje heeft beleefd (deel 3 van 3)

Heb je deel 1 en deel 2 al gelezen? 🙂

De updates blijven komen via de app, zo leuk! Laura en Daan hebben sushi besteld, de laatste keer dat Laura sushi eet zonder vis erin! Ook vertelt Laura dat ze tussen de weeën door een boek aan het lezen is, hahaha. Ik vind het knap hoe ze zichzelf nog kan afleiden. Om 18:20 krijg ik weer bericht dat de weeën al ruim een minuut duren en elke 6 minuten komen. Daan en Laura hebben even overlegd met de verloskundige en die komt zo even langs. Ook heeft Daan gefilmd hoe Laura een wee opvangt, hilarisch haha. In een filmpje heeft ze gezien dat je je hersenen om de tuin kan leiden door ‘jaaaa’ te roepen en door in de spiegel naar jezelf te lachen. Dat ‘jaaaa roepen’ was niet zo haar ding, maar op het filmpje zien we Laura vrolijk naar zichzelf lachen en de duimen opsteken. Die ga ik onthouden voor een eventuele volgende bevalling!

De verloskundige komt langs rond 18:45 en hoort het hartje van Aukje mooi kloppen. Ook vond ze dat Laura de weeën goed opving en ze nog goed weg kon puffen. Laura zit inmiddels op 3-4 cm ontsluiting, dat past ook goed bij de ontwikkelingen. Bij de volgende fase zal het wat pittiger worden en heeft Laura ook geen tijd meer om tussendoor spraakopnames te maken, haha. Zodra dat omslagpunt er is, moeten ze de verloskundige weer bellen.

De volgende update krijg ik om 21:30, ze zijn inmiddels in het ziekenhuis omdat er al 6 cm ontsluiting was. Wauw, dit gaat als een speer inmiddels! Ook hebben ze een bevalsuite mét bad, precies zoals Laura wilde. Fijn!

Waar ik eerst veel updates kreeg, blijft het nu lang stil (helemaal logisch ook!). Meestal ga ik rond 22:00 slapen, maar ik merk dat dit toch net even minder makkelijk gaat dan normaal, hahaha. Ik word zelf om 03:00 weer wakker, maar ook dan heb ik nog geen berichtje gekregen. Ik hoop maar dat het allemaal goed gaat daar! In mijn dromen is Aukje al drie keer geboren, hihi. Thomas is ook wakker geworden en we spreken af dat we elkaar wakker maken als er een update is. 

“Dor, ze is er!!” Het is inmiddels 04:42 als we de liefste foto van Laura met Aukje binnenkrijgen. Wauw, soms krijg je wel eens de vraag waar je voor wakker gemaakt mag worden. Nou, béter dan dit kan niet hoor! Om 4:15 geboren op woensdag 8 juni na een pittige bevalling. Aangezien we allemaal wakker zijn, gaan we meteen even videobellen. Fantastisch, eindelijk is Aukje er. We zijn ontzettend trots op Laura, Daan en Aukje, want jeetje, wat hebben die hard gewerkt!

Ontzettend opgelucht en met een trots gevoel ga ik weer slapen. Althans, dat probeer ik, want uiteraard lukt dat voor geen meter hihi. Geen probleem, want ook voor Marthe is het bijna tijd om wakker te worden. Trots vertellen we haar dat haar nichtje geboren is. 

Welkom, lieve Aukje. Wat zijn we trots!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    20 juni 2022 / 6:41 am

    Ontroerende verslaggeving. Deel drie, de spanning, het wachten, je zult maar de identieke tweelingzus zijn en wat duurt dan een bevallingsnacht van de andere tweelingzus lang en dan eieieindelijk de climax: Aukje is er!
    Zucht van verlichting, zelfs bij deze lezer, die heus al wist hoe het gegaan was… 🤗
    Marthe en Aukje…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge