Hoe tante Dorinde de bevalling/geboorte van Aukje heeft beleefd (deel 2 van 3)

Laura op 7 juni, de weeën zijn begonnen! Precies 41 weken zwanger! Aukje is op 8 juni geboren.

Deel 1 nog niet gelezen? Klik hier!

Via spraakopnames houdt Laura ons goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Zo vertelt ze dat ze Daan niet meteen wakker heeft gemaakt toen ze merkte dat de krampjes aan bleven houden. Die kon zijn energie maar beter sparen, want wie weet wat er nog komen zou! Laura voelde de baby prima en ging op haar zij weer verder slapen. Om 6:25 ging Daan uit bed en ook Laura stond toen op om naar de wc te gaan. Dat was het moment dat de vliezen braken. Het vruchtwater zag er gelukkig allemaal goed uit, dus het was nog niet nodig om de verloskundige te bellen. Laura wilde graag weten wat haar startgewicht was, maar uiteraaaard was de batterij van de weegschaal ineens leeg, haha! Dit was gisteren nog niet het geval. Uiteindelijk is dat toch nog gelukt met een nieuwe batterij 😉.

Ondertussen is Daan druk bezig met het overdragen van zijn werk. Hij zal vandaag, dinsdag 7 juni, nog wel ‘werken’, maar vooral om de overdracht soepel te laten verlopen. Pas na een maand moet Daan zelf weer aan de slag, heel fijn voor Laura en Aukje!

Nadat ik de spraakopnames heb geluisterd, stuurt Laura dat ze ondertussen ook een weeëntimer heeft geïnstalleerd. Bij elke update krijg ik ook weer een flashback naar hoe het bij mij gegaan is, heel bijzonder! De weeën duren ongeveer een halve minuut en er zit ook best nog wat tijd tussen, dus de bevalling is rustig aan het opstarten. Ze besluiten om rond 9:00 de verloskundige te bellen om aan te geven dat de vliezen gebroken zijn. Eerder is niet nodig, omdat het vruchtwater een goede kleur heeft. Daan gaat eerst nog even boodschappen te doen om te zorgen dat alle laatste dingen in huis zijn.

“We hebben net de verloskundige gebeld. In de loop van de ochtend komt ze even langs. Het timen van de weeën mag ik weer even loslaten, omdat het nog echt de beginfase is. Ik moet even meten of ik geen koorts heb en ik heb de opdracht gekregen om lekker dingetjes in huis te gaan doen.”

Even later krijg ik de update dat de verloskundige is geweest rond 11:00. De bloeddruk was prima, ietsje hoger dan gewoonlijk, maar dat is heel normaal. Er gebeurt natuurlijk ook nogal wat in het lichaam :). Ook het hartje klopte goed, gelukkig! Ze spreken af dat de verloskundige vanavond tussen 20:00 en 20:30 weer langskomt, tenzij ze natuurlijk eerder een andere fase in zullen gaan.

Met Darcy gaat het helaas iets minder, hij lijkt niet helemaal zichzelf. Dit was ook al zo voordat de bevalling begon, dus Laura en Daan vertrouwden het niet helemaal. We besluiten dat ik met Marthe en Darcy naar de dierenarts ga om 13:30, zodat Laura en Daan niet aan anderen hoeven te ‘verklappen’ dat de bevalling is begonnen. Goede timing Darc! 😉

Voordat ik naar Laura en Daan ga, krijg ik een berichtje dat ze even een rondje gaan wandelen. In het bijbehorende filmpje zie ik dat Laura nog best een goed tempo heeft, haha!

Niet lang daarna ga ik met Marthe naar hen toe om vervolgens met Darcy naar de dierenarts te gaan. Het is een interessant autoritje, met een kat die wat aan het miauwen is en een baby die flink wat herrie maakt. Ik ontdek dat de ventilatie voluit zorgt voor wat rust, haha. Bij de slaapjes hebben we ‘white noise’ geluiden aanstaan, dat is geluid dat lijkt op het geluid dat baby’s in de baarmoeder horen. De ventilatie van de auto (en ook de afzuigkap trouwens!) hebben hier best wat van weg. Ideaal!

Met Darcy is gelukkig alles in orde, hij heeft geen koorts en is waarschijnlijk alleen wat misselijk. Mooi dat er geen extra zorgen bijgekomen zijn dus! Wanneer ik Darcy weer aflever, blijf ik gezellig bij Laura en Daan. De weeën worden al wat heftiger, maar Laura is nog goed aanspreekbaar. We besluiten om een potje monopoly te gaan doen, dat leidt lekker af! Daan zit op een stoel, Laura zit op de skippybal en ik sta met Marthe in de draagzak aan tafel. Naarmate de tijd verstrijkt, begint Laura toch wel heftigere weeën te krijgen. Bij elke wee gaat ze staan en draait ze zich even van ons weg, zodat wij ook weten dat we even stil moeten zijn. Ook spreken we af dat Laura bij elke wee €10 van de bank krijgt, hahaha!

Na ongeveer een uurtje besluiten we om te stoppen met het spel. Niet omdat het echt niet meer gaat, maar vooral omdat we eigenlijk alle drie geen zin meer hebben. Marthe is ondertussen wakker geworden en oom Daan gaat voor het eerst haar (wasbare!) luier verschonen. Heeft ‘ie dat ook mooi vast geoefend, want daar gaan ze met Aukje na de eerste weken ook mee aan de slag.

Laura is echt heel goed in het opvangen van de weeën, ze blijft zo positief en is goed aan het ademen. Knap hoor! Ik vind het stiekem heel fijn dat ik dit allemaal achter de rug heb, hoewel het ook weer bijzondere herinneringen bij me oproept. Wanneer het tijd is om naar huis te gaan, gaat Laura even naar boven om op bed wat weeën op te vangen. Ik wens ze heel veel succes en weet nu écht dat het de laatste keer is dat ik ze zie zonder baby. Zó spannend!

Wordt vervolgd!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    15 juni 2022 / 7:46 am

    Al weeënd de 7de juni doorstaan met tussendoor Darcy-perikelen en tussendoor monopoly spelen… is dat apart of niet? En is het niet apart dat de ene tweelingzus verslag doet van de bevalling van de andere zus en dat die andere zus een bevallingsverslag van de ene zus blogt? Zéker! Heel apart…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge