Hoe tante Dorinde de bevalling/geboorte van Aukje heeft beleefd (deel 1 van 3)

Het is alweer even geleden dat Marthe is geboren, op 26 februari. Soms voelt het nog als de dag van gisteren, op andere momenten lijkt het juist weer eeuwen geleden. Ik vond het heel fijn dat Laura toen een uitgebreid verhaal heeft geschreven over hoe zij het heeft ervaren. Uiteraard gaan we dat nu andersom doen!

Zelf waren mijn vliezen gebroken met 38 weken en 6 dagen. En natuurlijk verwachtte ik dit stiekem ook bij Laura. Je bent een tweeling of niet, haha! Ook bleek op een eerdere echo dat Aukje best aan de grote kant was, dus ik had nooit verwacht dat Laura ruim over de termijn heen zou gaan! Het duurde voor mijn gevoel al een eeuwigheid tot 31 mei, de uitgerekende datum, laat staan tot de daadwerkelijke geboortedag, hihi.

Omdat de meeste bevallingen ’s avonds of in de nacht beginnen, vond ik het elke keer weer spannend om in de ochtend op mijn telefoon te kijken. “Zou er al iets…?” Nee hoor, ook de eerste dagen na de 31e was er nog altijd geen activiteit. Laura was lekker aan het rommelen in huis, blogs vooruit aan het werken, aan het puzzelen, etc.

Zelf ben ik nog steeds vrij, ik ga pas na de zomervakantie weer aan het werk, zo fijn! Daardoor was het voor mij heel makkelijk om vaak even met Marthe naar Laura en Daan te gaan. Het is een ideale wandeling van ongeveer 25 minuten, perfect tijdens een slaapje van Marthe. En elke keer als ik daar weg ging, dacht ik, nou…. nú zal het toch wel de laatste keer zijn?

Op dinsdag 7 juni kregen we dan eindelijk een berichtje dat er nu toch echt iets aan de hand was. Yes! Die middag hadden Laura en Daan een afspraak bij de verloskundige, omdat Laura dan precies 41 weken zwanger was. Daar zouden ze het gaan hebben over de mogelijkheden om de bevalling sneller te laten beginnen. Hoe fijn dat dit niet nodig is geweest!

In het berichtje type Laura: “Het lijkt te zijn begonnen hoor, toch op één van de favoriete datums! Om 5.00 merkte ik dat ik wat krampjes had, maar dat bleef een beetje constant en was echt niet pijnlijk. Om 6.25 braken mijn vliezen! Het gaat nog heel erg prima!”

Uiteraard waren Thomas en ik super blij met dit nieuws. Het is heel bijzonder om dit al te weten voordat Aukje dan ook daadwerkelijk geboren is.. 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    13 juni 2022 / 7:31 am

    Cliffhanger… hoewel ik heus weet hoe het verder ging, kijk ik met spanning uit naar deel 2 van de bevallingsverslaggeving.
    Zussenverslaggeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge