“Hoe staat het nu met jullie huis?” Update!

“Wanneer krijgen jullie de sleutel?”

“Moeten jullie nog veel doen?”

“Gaan jullie meteen verhuizen?”

Deze vragen krijgen we (terecht!) regelmatig, dus het lijkt me leuk om eens een algemene update te geven hoe het nu staat met ons huis.

In juni hebben mijn vriend en ik dus een huis gekocht. Het is een karakteristiek huis met een romantische blauwe keuken, een heerlijke tuin, vier ruime slaapkamers en een ontzettend chille badkamer. Ik kan niet wachten om daar onze spullen neer te gaan zetten en daar lekker te gaan wonen! De locatie is fijn: een net iets groter dorp dan waar we nu wonen, vlakbij het bos en dicht bij het centrum.

Inmiddels hebben we het huis vorige week voor de tweede (!) keer gezien. Even een rondje gemaakt: wat hebben we nou ook alweer gekocht?! Tot onze grote vreugde hebben de verkopers de inbouwtrampoline weggehaald en het gat al dichtgegooid. Dat is een meevaller, wij dachten dat we dit zelf zouden moeten doen. Met een brede lach liepen we vervolgens door ‘ons’ huis. Van elke kamer werden we opnieuw heel blij en de ideeën stroomden direct door ons hoofd. Met een opschrijfboekje in de hand hebben we alles even nagelopen: wat hebben we straks nodig? Hoe gaan we dit aanpakken? Laten we dit zo?

Op 31 augustus krijgen we de sleutel, het schiet dus al flink op! Dat eerste weekend gaan we meteen van start met de eerste klusjes. Het behang moet van de muren en er moet geschuurd en weer geschilderd worden. Verder zijn we heel blij met de vloer die in ons huis ligt. Beneden ligt een massief houten vloer, die laten we schuren en bewerken als alles beneden verder klaar is. Boven ligt een mooie kleur laminaat waar we alleen de plinten bij willen vervangen. De keuken bestaat uit een goede basis, maar moet hier en daar een beetje opgelapt worden. Waarschijnlijk moeten we hier nieuwe frontjes voor laten opmeten, maar dat moeten we nog even bekijken.

Nu het bijna zover is, zijn we alle voorbereidingen aan het treffen. Uiteraard is de hypotheek inmiddels rond, zijn de contracten getekend en is de verhuisbus gereserveerd. Ook heb ik de eerste dozen ingepakt en hebben we hier en daar al klushulp geregeld. Verder hebben we ook een samenlevingscontract laten opstellen! #Burgerlijkbestaan #Volwassen 😉

Het lijkt me leuk om jullie op de blog af en toe op de hoogte te houden van ons proces. Uiteraard volgen straks ook de foto’s en zal ik misschien zelfs wel een hometour filmen. Wie weet!

Als je nog goede tips hebt rondom verhuizen, horen we dat graag! 🙂 

Volg:

3 Reacties

 1. gerdiemar
  13 augustus 2017 / 8:20 am

  Een huis kopen, een samenlevingscontract laten opstellen….moet je nagaan: pas geleden was je nog dat peutertje, dat samen met een identiek peuterje over de rand van de box keek en stond te dansen van pret. Nu opeens (eh, opeens?) de blije volwassene, die met haar partner allang een eigen huishouden voert en dat gaat voortzetten in een buurdorp, waar een mooie woning wacht.
  Verhuistips? Hmm. Heb je deze al? Zet op elke verhuisdoos met een dikke stift wat erin zit en in welke kamer van het nieuwe huis die doos geplaatst moet worden, dat scheelt chaos.
  Alvast veel geluk!

 2. 13 augustus 2017 / 5:55 pm

  Lijkt me zooo en spannend (en leuk), zo met je vriend gaan samenwonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge