Goede kattenvoornemens

Afgelopen vrijdag zijn we met Rover naar de dierenarts geweest. Bij de vorige controle was hij te zwaar en het was belangrijk om dat in de gaten te houden. We hebben thuis geen weegschaal, maar naar mijn idee was hij na een paar maanden alles behalve afgevallen. Even checken dus!

Wanneer we weer naar buiten lopen ben ik een zeer trotse kattenmoeder. Van 5,3 naar 4,95 kg! Zijn ideale gewicht is 4,5 kg, maar bij katten gaat het altijd in zeer kleine stapjes. Het loont dus om hun voeding af te wegen en om met pijn in je hart naar de katten te kijken terwijl ze hun bakjes uitlikken. (Dit kon ook heel goed een act zijn, aldus de dierenarts, hahaha. We trappen er dus maar niet in).

Tijdens de kerst zijn we een nachtje weg, waardoor we de bakjes iets voller doen dan normaal. Zo compenseren we voor onze afwezigheid en het feit dat ze in de avond geen eten krijgen.

Wanneer we weer bijna thuis zijn, besluiten we om nog even naar de supermarkt te gaan. “Zullen we iets kerstigs voor de katten meenemen?” We besluiten om het toch niet te doen, omdat we juist zo goed bezig zijn met Rover. Bovendien hebben we nog wel wat in de kast liggen.

“Hoi jongens, daar zijn we weer!” De katten rennen naar ons toe, zoals gewoonlijk, maar zeuren daarna vervolgens niet om eten. Hmm, verdacht. We lopen de woonkamer in en.. OH NEEEE! Het blik met kattenvoer ligt op de grond, met daaromheen een enorme berg brokjes. Geen idee dat ze die zelf open konden krijgen, de smiechten.

Tot zo ver de afvalpoging van Rover, ik ben bang dat we te maken hebben met een terugval. Hoort bij mensen, dus kennelijk ook bij katten. Dan hebben we bij deze zijn goede voornemen voor januari alvast ingevuld :-). Maar goed dat we geen kerstsnack voor ze hadden meegenomen.

Het blik met kattenvoer bewaren we voortaan toch maar op een veilige plek, haha. Beginnersfoutje.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    27 december 2021 / 8:59 am

    Rover aan het jojoën! Met kerst honger lije, van se lang sal se leven niet, zal ie gedacht hebben, HIERMETDEBROKKEN!
    Zó begrijpelijk, toch? Al was je het zelf 😬😁‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge