Gestrand bij de Ikea

De Ikea is een perfect uitje met baby: met warm weer is het er lekker koel, als het regent is het overdekt. Er is altijd wel een parkeerplek en ze hebben er zelfs plekken om te voeden en te verschonen. Op een vrij warme dag besluiten we om ernaar toe te gaan. Ook Laura en Aukje gaan gezellig mee! We proppen ons met z’n allen in onze auto, ik zit gezellig tussen Aukje en Marthe in. 

De Ikea is bekend terrein, dus we zijn nooit mega lang binnen. Toch begint Marthe een beetje te piepen als we bijna bij de kassa staan. Het is niet zo praktisch om weer naar de voedingsruimte te gaan, dus ik besluit om alvast met Marthe naar de auto te gaan om haar daar te voeden. 

Onze zwarte auto staat in de zon, waardoor het best warm is. Ik besluit om alle deuren en de achterklep open te gooien. Ook zet ik de airco even aan, om het proces iets te versnellen. Uiteindelijk blijkt het erg mee te vallen met de trek van Marthe, na een paar slokken vindt ze het wel weer prima. Toch ben ik blij dat ik alvast vooruit ben gegaan: zo is de auto alvast lekker koel voor Aukje en de rest.

We laden de boel in, ik prop me weer tussen de baby’s en dan start Thomas de motor. Althans, dat probeert hij. En nog een keer. “Goh”. Ik krijg het nog iets warmer dan ik het al heb. “Ehhh ja ik had de motor niet aangezet toen ik de airco aandeed.” Ik voel me heel dom, maar ik dacht oprecht dat dit prima 5-10 minuten moet kunnen zonder dat de accu het begeeft.

We halen de kinderwagens weer uit de auto en Laura en ik gaan samen weer naar binnen. Thomas belt ondertussen de wegenwacht, die ons vertelt dat hij binnen nu en anderhalf uur komt. Ik baal, maar vind de Ikea op zich wel een prima plek om te stranden, haha. Net wanneer we weer binnen zijn, belt Thomas ons om te vertellen dat de wegenwacht er al is. WOW! Dit was serieus binnen 5 minuten. Laura kan nog even naar de wc en dan gaan we weer terug naar de auto. 

“Was dit nou een hele domme actie van mij?” Vraag ik de man, die lekker aan het sleutelen is. Hij constateert dat de accu vervangen moet worden en we besluiten dat hij dat meteen mag doen in plaats van dat we nog naar de garage moeten. “Nou, laat ik het zo zeggen. Als je dit nu niet had gedaan, dan stond je hier nu niet. Maar dan was het wel een andere keer gebeurd.” Ja precies ;-). Na een kwartiertje rijden we weer naar huis. Topservice!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    18 augustus 2022 / 9:04 am

    Heel, heel eigenlijk een topactie van je om de airco te laten blazen en de accu te laten leeglopen! Jammer dat de WW er al binnen 5 minuten was, het extra Ikea-genieten was van korte duur. Toch, deze lokatie was een toppertje voor het in feite noodzakelijke accuvervangen! Goed gedaan, Marthe (ja ja, jij moest een mamaslokje!) en Dorinde…. 🤗😀👌‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge