Fijne geluiden #2

Ik ben echt zo’n persoon die niet van vuurwerk houdt, omdat ik die knallen stiekem best wel eng vind. Sinds twee jaar draag ik tijdens oud en nieuw dan ook oordoppen en dat bevalt me prima, ha! Naast vuurwerk ben ik ook niet zo dol op ballonnen (mijn toekomstige kinderen krijgen een kinderfeestje zonder die krengen) en boterhamzakjes (lang leve de broodtrommel). Naast dat ik dus schrik van die knallen, doet het ook best pijn aan m’n oren! Uiteraard gebruik ik dat altijd als excuus wanneer ik ballonnen ontwijk, omdat het eigenlijk best apart is om als volwassene met een grote boog om die gekleurde jongens heen te lopen.

Goed, mijn oren zijn dus best gevoelig voor harde geluiden. Tegelijkertijd kan ik ook onwijs genieten van hele normale geluiden, zoals het fluiten van de vogeltjes. Heerlijk. Al eerder maakte ik een lijstje met geluiden waar ik blij van werd, hier volgt deel 2!

Brandend hout in de kachel

En dan in combinatie met die geur, love it. Doet me echt een beetje aan vakantie en kerst denken, wie wordt daar nou niet vrolijk van?

Het gasfornuis

Okee, deze moet ik even uitleggen. Het gasfornuis op zich vind ik niet per se een heel mooi geluid. Wij wonen op twee hoog en als ik de deur open, moet ik altijd eerst nog een trap op. Ik kan dan dus niet direct zien wat zich in huis afspeelt, maar kan het wel al een beetje horen. Nou, ik kan je vertellen dat er niets fijner is dan het horen van het gasfornuis terwijl je best wel een beetje trek hebt. Dat betekent dus dat er al lekker voor je gekookt wordt! Ik ben dan soms ook echt wel een beetje teleurgesteld als ik thuiskom en nog niks hoor of ruik. Zeker als ik weet dat m’n vriend wel al een tijdje thuis is en het eigenlijk al etenstijd is. Voor de oplettende lezer zit hier een hint in verstopt.

Het ontkurken van een wijnfles

Do I need to say more? Deze geldt niet voor Laura, dat begrijp je! ;). Wij hebben trouwens meestal wijnflessen met een draaidop in huis. Dat geluid is dan net wat minder charmant.

Regen

En dan vooral op een schuin dak, of wanneer je in een tent ligt. Wanneer je dus niet meer naar buiten hoeft met je wcrol.

Slagroomspuit

Dit geluid doet het niet alleen goed bij mensen, ook de kat van m’n ouders was altijd erg fan van dit geluid. Slagroom maakt elk toetje beter.

‘Gloriandarina wil graag opgehaald worden uit Smalland

Ik heb voor het gemak even de Nederlandse spelling aangehouden. Heerlijk deze zin, dat betekent een dagje winkelen in de fijnste winkel van Nederland! Hij komt gegarandeerd voorbij, wellicht met een andere naam.

 

Wat vind jij fijne geluiden? Of geniet jij meer van geuren of alles wat je ziet? Ben ik wel benieuwd naar! 🙂

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    6 mei 2017 / 8:03 am

    Gloriandarina???? Een mysterieus geluid, hoe klinkt dat?
    ‘s Even denken—in loom zomers weer het zoeven van fietsbanden op asfalt—ja, dat vind ik een aantrekkelijk geluid. Heel fraai klinkt ook de eigen, echt de eigen merel in onze kronkelhazelaar. Elke avond, urenlang. Wat er uit dat keeltje komt!
    Er zijn wel meer geluiden waar ik ‘verliefd’ op ben, maar die van jou vind ik ook heel prachtig….zou zelf nooit het geluid van een gasfornuis bedacht hebben😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge