En wat doe je dan de hele dag? Zwangerschapsverlof week #1

Ik ben niet de enige die fan is van het bad

Sinds vrijdag 21 januari ben ik officieel met zwangerschapsverlof, op die dag was ik precies 34 weken zwanger. Het is alweer ruim drie weken geleden, maar ik heb me nog geen moment verveeld. Ik krijg regelmatig de vraag wat ik nou zoal doe op een dag. Ik snap deze vraag helemaal en ik denk dat ik het later ook wel leuk vind om terug te lezen wat ik toen heb gedaan. Daarom zal ik per week globaal opschrijven wat ik nou zoal doe in deze dagen :-).

De toetsweek op school is afgelopen op de dag dat ik met verlof ga. Omdat het nogal lullig voor mijn vervanger is – en ook helemaal niet praktisch – als hij meteen begint met een stapel nakijkwerk, kijk ik mijn klassen zelf na. Eén collega heeft al heel lief een klas van me overgenomen, dus ik hoef maar 4 toetsen na te kijken. Hier ben ik het eerste weekend mee bezig. Ook help ik een vriendin die de wiskundeopleiding volgt met een paar belangrijke opdrachten. Op afstand weliswaar, want helaas heb ik deze week Corona. Tot en met dinsdag moet ik thuisblijven. Wonder boven wonder heeft Thomas geen Corona en kan hij nog de boodschappen blijven doen.

Voor het huishouden is het ideaal dat ik thuis ben: ik ben druk in de weer (met een slakkengangetje) met schoonmaken, stofzuigen, apparaten ontkalken, opruimen, wassen etc. Ook de babykleertjes hebben we deze week alvast gewassen en netjes opgeruimd in de commode en de babykast. Dat klinkt dan als een kwartiertje werk, maar ik neem uitgebreid de tijd om filmpjes en informatie op te zoeken over ‘de ideale commode indeling’. En ik weet 100% zeker dat ik de commode na de kraamweek weer helemaal om ga gooien, omdat je er dan pas écht achter komt wat een handige indeling is, haha. Het is gewoon heerlijk om hier uitgebreid de tijd voor te kunnen nemen.

Deze week heb ik mijn laatste zwangerschapsyoga les. In 10 lessen, inclusief één partnerles, hebben we veel ontspanningsoefeningen gedaan die nuttig kunnen zijn tijdens het opvangen van de weeën. Ook is er elke week één thema besproken, zoals pijnstilling, borstvoeding, het geboorteplan, de ademhaling, etc. Veel van de onderwerpen kom je ook tegen in boekjes, voorlichtingsfilmpjes en gesprekken met de verloskundige, maar het is toch fijn om sommige zaken vaker tegen te komen en daar vertrouwd mee te raken. Omdat ik nog steeds in quarantaine zit, heb ik mijn laatste les helaas online.

Op woensdag is Thomas vrij en gaan we naar de Ikea, waar we nog een aantal handige zaken kopen. Doorzichtige bakken voor babykleertjes in nog te grote maten, bijvoorbeeld. Ziplockzakjes voor de het eerste pakje in de vluchtkoffer. Extra bakjes om eten in te vriezen voor tijdens de eerste weken. Het lijkt me heerlijk als we (Thomas ;-)) die eerste weken na de geboorte zo min mogelijk hoeven te koken.

Verder ben ik deze week een paar keer in bad geweest, (her)schrijf ik mijn geboorteplan, breng en haal ik wat pakketjes op bij verschillende winkels, verkoop ik wat spullen op Marktplaats en hebben we op donderdag de uitgestelde afspraak bij de verloskundige. Tijdens mijn Corona week mocht ik hier natuurlijk niet heen en ik ben toch wel erg opgelucht dat de baby helemaal geen last heeft gehad van de Corona. Het hartje was goed te horen, ze is goed gegroeid en mijn bloeddruk is mooi laag (maar niet té laag). Fijn!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    14 februari 2022 / 8:14 am

    Zo te lezen is voor de klas staan en wiskundelessen geven een eitje vergeleken met al die te organiseren bezigheden voor de komst van de baby! Dat is een volledige baan apart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge