Efficiëntie ten top

Ik vind het altijd fijn om de voorraden weer bij te vullen na het halen van de boodschappen. Fruit in de fruitschaal, nieuwe thee in de theedoos en weer extra rijst in de weckpot waar nog slechts een bodempje in zit. Dat laatste is trouwens een goed idee om te doen vóór het stofzuigen en niet erna, haha.

“Shit!” Ik heb zojuist bij het overgieten heel wat rijst gemorst op het aanrecht en een beetje op de grond. Gelukkig staat de stofzuiger nog vlakbij (nét gebruikt) en kan ik de restjes van de vloer zuigen. Allemaal geen ramp.

Wanneer alles weer netjes is, loop ik naar de bank en plof daar vervolgens neer om een boekje te lezen. Een half uurtje later sta ik weer op om een kopje thee te gaan zetten. “Huh?” Terwijl ik opsta hoor ik van alles op de grond vallen. Verbaasd kijk ik naar de tientallen rijstkorrels die op de grond liggen. En dan zie ik de plooi in mijn trui, waar nog wat rijstkorrels rustig liggen te luieren. Nou stofzuigert, drie keer is scheepsrecht ;-). Morgen eten we pasta.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    14 april 2021 / 7:24 am

    Een pas getrouwd stel krijgt bij het verlaten van de trouwlokatie vaak een rijstregen over zich uitgestort. Zou jij soms met een vooroefening te maken hebben gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge