Een willekeurige zondag met baby!

Zondag 21 augustus.

Het is 07:00 en ik word wakker. Uit mezelf! Jeetje, dat gebeurt nog niet zo vaak, haha. Ik kijk naast me en zie dat Marthe nog heerlijk ligt te slapen. Ik zie dat ze op haar buik is gedraaid, dat is nog niet zo heel vaak gebeurd in haar slaap. Ik controleer of ze nog ademt (haha) en uiteraard is dat het geval. Even later wordt ook Marthe wakker, met een enorme lach op haar gezicht. Ik hoop dat ze dit altijd blijft doen.

Vandaag gaan we een dagje naar vrienden die in Brabant wonen. We vertrekken rond 09:00, zodat Marthe lekker in de auto kan slapen. Gisteren bleef Laura hier lunchen en toen hebben we de afbakbroodjes opgemaakt. Vandaag dus een ‘zondags ontbijtje’ met crackers, hihi. Ook lekker ;-). Ik voel me enorm uitgerust, omdat Marthe de laatste paar dagen helemaal heeft doorgeslapen van 19:00 tot 07:00. Zooo fijn! We gaan nergens vanuit voor de toekomst, maar elke dag dat het is gelukt is top. Heel veel respect voor ouders die dag in dag uit tussen 05:00 en 06:00 opstaan.

Wanneer we in de auto zitten, halen we nog even een spijsbrood van de bakker om mee te nemen naar Brabant. Onderweg komen we erachter dat de brug kennelijk op dezelfde tijden open gaat. (Stiekem ook wel logisch denk ik?) Vorige week gingen we naar de verjaardag van ons nichtje en toen stonden we rond dezelfde tijd voor de brug te wachten. Marthe valt vrij snel in slaap en wordt na een uur weer wakker.

Het is heel gezellig bij onze vrienden. Ook zij hebben een dochtertje die inmiddels 1 jaar is geworden. Grappig om te zien dat zij (uiteraard) meer kan dan Marthe: zitten, kruipen en zich optrekken aan van alles. We eten een appeltaartje en blijven er lunchen.

Op de terugweg valt niet alleen Marthe in slaap, ook ik doe heerlijk mijn ogen even dicht. Ik vind autorijden best okee, maar ik vind het ook heerlijk als Thomas dat doet.

Rond half 5 zijn we weer thuis, waar Thomas Marthe een flesje geeft. Ik geef Marthe nog steeds borstvoeding en ze krijgt elke dag een flesje met afgekolfde melk. Inmiddels drinkt ze prima uit flesjes, wat heel fijn is voor de opvang en oppas. Ik zet ondertussen de luierwas aan en ruim het hier thuis een beetje op. Ik blijf me erover verbazen hoe snel het een troep wordt in huis, haha. Gelukkig is het ook zo weer opgeruimd.

Terwijl Thomas de bloemkoolpizza’s maakt, vermaak ik Marthe en verschoon ik haar luier. Ook Marthe krijgt ook een beetje gepureerde bloemkool, net als haar benen, handjes, neus, voorhoofd en jurkje. Rond 18:45 gaan we naar boven en wassen we de bloemkool weer van Marthe af. Ik leg Marthe in bed terwijl Thomas nog even een rondje gaat wielrennen. Daarna plons ik, nadat ik even heb gekolfd, in bad. Heeerlijk.

Na het bad drinken we nog een wijntje en een kopje thee en kijken we wat tv. Het wordt een lekkere week, want ook Thomas is gezellig vrij deze week!

Hopelijk heb je ook een fijne zondag gehad :).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    22 augustus 2022 / 7:14 am

    Een puur huiselijke en uithuiselijke gelukszondag deel je met al de neverdullmomentslezers en de foto van de zo vol overgave slapende Marthe illustreert deze zondagsbeleving op een al even puur zondagse wijze….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge