Een weekend vol Efteling! (Verrassingsweekend deel 2)

Vervolg vrijdag 25 november

Na de lunch komen we rond 13:00 aan op de parkeerplaats bij het Efteling Hotel. We kunnen nog niet inchecken, maar mogen wel het park al in! Via een speciaal hek kom je dan achter de Vogel Rok uit, nooit geweten! Je staat dus direct midden op het park, super fijn!

We gaan uiteraard direct de Vogel Rok in en ik zit meteen in het Eftelingsfeertje. Ik heb een lach van oor tot oor: blijer kun je me echt niet maken, hahaha. Ondertussen krijgen we goede berichten van het thuisfront: Aukje en oma vermaken zich prima. Zo fijn!

Ik vond het van tevoren best een dingetje… Hoe gaat het zijn: twee nachtjes zonder Aukje? Toch kon ik dit vrijwel direct wel loslaten: ze is in goede handen en wij hebben dit weekend ook geweldige afleiding, haha!

Het is súper rustig in het park en we kunnen vrijwel overal direct in. We gaan binnen een uur in de Villa Volta, de Baron en de Vliegende Hollander. Deze laatste attractie is mijn favoriet vanwege de geweldige muziek in de wachtrij. We vinden het bijna jammer dat we zo snel de rij door zijn, hihi.

Na deze (toch wel wilde) attracties protesteert mijn maag een beetje: even wat snacken. Bij Station De Oost (voor de kenners) zoek ik een kolfruimte op. Hiervoor heb ik hier nog nooit op gelet, zo grappig hoe je op deze manier weer nieuwe dingen ontdekt. We hebben de kolfruimte gevonden, maar hoeven er vanwege onze hotelkamer eigenlijk niet heen. Wel fijn om te weten waar hij zit! (Ook eentje bij het Volk van Laaf).

We wandelen langs het kerstdorp, zo gezellig! Er zijn allemaal kraampjes met souvenirtjes en winterse snacks. Ook kun je er schaatsen en op de foto met Kerstige Eftelingbewoners. Zoveel leuke dingen om straks met Aukje te doen! (Dit is de laatste keer dat papa en mama het kunnen maken om zonder Aukje naar de Efteling te gaan denk ik, hihi).

Tijd voor het volgende rondje attracties: Symbolica en de bootjes.

Het is heerlijk weer en met de Kerstdecoratie ziet het er fantastisch uit, kijk maar:

Daarna is het tijd om naar de hotelkamer te gaan. ik ben zo benieuwd hoe het hotel er van binnen uitziet…!

Wordt vervolgd!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    30 november 2022 / 8:23 am

    Wat een feestelijke fotoserie en wat een feestelijke tekst!
    Kolfkamer….dat ook die bestaat, zouden alle pretparken daarover beschikken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge