Een romantisch avondje uit op Vuurtoreneiland

Mijn vriend en ik vinden het leuk om elkaar voor onze verjaardag een ‘ervaring’ te geven. Een leuk uitstapje of een lekker etentje bijvoorbeeld. In maart was mijn vriend jarig en als cadeau gaf ik hem een datum: “hou je 5 mei vrij in je agenda?”

Ongeveer een jaar geleden zag ik op Facebook foto’s langskomen van Vuurtoreneiland. Zoals jij misschien nu denkt: vuurtoreneiland? Wat is dat? was mijn nieuwsgierigheid ook direct gewekt! Het is een eiland met een vuurtoren, inderdaad, maar nog zoveel meer! Ik neem je mee in onze ervaring.

(5 mei) Om 18:00 melden wij ons bij het Lloyd Hotel in Amsterdam: een mooi, statig hotel gelegen aan het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. “Zijn wij hier goed voor het vuurtoreneiland? – Jazeker, de boot vertrekt over een half uur. Jullie kunnen nog even plaatsnemen in het restaurant!” We bestellen een lekker theetje en vanaf nu kan ik de voorpret ook met mijn vriend delen. Ik heb anderhalve maand geheimgehouden wat we zouden gaan doen (“wil je het écht niet weten?”). Nu fonkelen zijn ogen van nieuwsgierigheid: “vuurtoreneiland?!”

Een klein half uur later stappen we op de boot en krijgen we een tafeltje toegewezen. Voor ons staat een grappige cocktail (“wat zit er nou ook alweer in? boomschors?!”) en een heerlijk broodplankje klaar. De foto spreekt voor zich: je hebt broodplankjes en je hebt broodplankjes. Zette toch wel even de toon voor deze avond! 😉

                              Heerlijk was het! Mét asperges, nomnomnom.

Na van dit lekkers (de eerst van veel gangen…) genoten te hebben, besloten we om even boven op het dek te gaan zitten. We pakten een dekentje en klommen naar boven. Voor de oplettende kijker: je spot me hier inderdaad met een wijntje! Voordat ik mijn blogpost over het minderen met alcohol online zette, wist ik van tevoren al dat ik deze avond waarschijnlijk wel van een wijntje zou gaan genieten. Een vijfgangen diner mét wijnarrangement, tja.. 😉

                   Dit wijntje was trouwens nog wel een huis- tuin en keukenwijntje haha! 

Na een uur varen kwamen we aan op het Vuurtoreneiland: een klein eiland bij Durgerdam. Op het eiland staat een gietijzeren vuurtoren (uit 1893!), een vervallen fort (het winterrestaurant), een glazen kas (het zomerrestaurant), een paar bunkers en één huis van de eilandbewoners. Het eiland bestaat uit best een ruig landschap, waar schapen loslopen en een zelfvoorzienend leven leiden! Echt leuk om te zien.

Op deze foto zie je het zomerrestaurant en een bunker. Zoekplaatje: er staat ook één persoon op de foto! 😉 

In het zomerrestaurant kregen we een amuse: een prachtig bereid stuk prei, die we met onze handen naar binnen ‘moesten’ werken (zie foto!). Ondanks dat het heerlijk was, was het echt géén eten voor een eerste date haha. Van de 40 man die er totaal mee waren, heb ik best wat ongemakkelijke lachjes gehoord ;). Gelukkig kennen wij elkaar al een tijdje haha!

                  Het bord was steeds zo mooi opgemaakt. Echt een schilderijtje om te eten!

Nadat we in het zomerrestaurant hebben genoten van het hapje en het uitzicht, volgen we onze ‘gidsen’ naar het winterrestaurant: een prachtig, vervallen fort waar de sfeer ontzettend romantisch is. Op onderstaande foto’s hoop ik de ambiance een beetje met jullie te kunnen delen, maar uiteraard moet je het natuurlijk zelf beleven! Het was fantastisch: een geslaagd cadeau!

Volg:

3 Reacties

 1. 8 mei 2017 / 8:04 am

  Oh wat leuk zeg, ik had hier ook nog nooit van gehoord. Maar het ziet er zo mooi en idyllisch uit! Die amuse klinkt inderdaad wel als een uitdaging om te eten, maar dan heb je in ieder geval wat te lachen op een date 😉

 2. gerdiemar
  8 mei 2017 / 8:33 am

  Heel apart, heel exclusief, heel bijzonder!
  Mooie foto’s ter illustratie, nooit geweten dat er in de buurt van Durgerdam een Vuurtoreneiland in het IJsselmeer lag, terwijl ik daar als kind vaak heb gezwommen.
  Het enige wat ontbrak aan je verrassingscadeau was een romantische zonsondergang…🌞😡😉

 3. Laura
  Auteur
  8 mei 2017 / 5:12 pm

  Leuk hè, ik was ook zo enthousiast toen ik het had gevonden! En ja het was zeker om te lachen hahaha 😉 Erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge