Een midweekje naar België met baby!

Onderweg naar België!

Op vakantie gaan in het laagseizoen is eigenlijk niet mogelijk als je in het onderwijs werkt. Nu ik nog verlof heb (na de zomervakantie moet ik er toch weer aan geloven) hebben we dan ook een vakantie gepland in het laagseizoen. Een midweekje België it is! Kunnen we meteen ervaren wat voor troe-spullen we allemaal mee moeten slepen.

We zitten in een Europarcs huisje vlakbij het (enige) nationaal park de Hoge Kempen. Lekker groen! Er is bijna niemand op het park, heeerlijk rustig. We hebben bewust gekozen voor een vrijstaand huisje, zodat eventuele buren niet te veel last zouden hebben van eventuele huilgeluiden (viel reuze mee!)

Marthe sliep bovenverwachting goed in het campingbed, ideaal! Ze had lekker de ruimte om haar rolbewegingen te oefenen. We besluiten dat we thuis de wieg ook inruilen voor het ledikant. Gelukkig is onze eigen slaapkamer vrij ruim, waardoor het ledikant makkelijk naast ons bed past, haha! Veel te gezellig en bovendien ook heel praktisch met de borstvoeding.

Thuis gebruiken we wasbare luiers, maar omdat er geen wasmachine bij het huisje zit, besloten we dat we deze dagen voor wegwerpluiers gaan. We moeten weer even wennen aan al het afval, maar zien wel dat Marthe direct meer gaat rollen in het dunnere pakket om haar billen. Echt omrollen van rug naar buik lukt nog niet, maar ze is goed op weg. Het is wel al een aantal keer gelukt om van buik naar rug te rollen, maar dat kan ook heel goed “op goed geluk” zijn geweest :-).

De vakantie is natuurlijk anders dan we gewend zijn, maar het is ook wel heerlijk om rustig aan te doen en rekening te houden met een baby. In de ochtend hebben we een paar keer een wandeling in het bos gemaakt (lang leve de draagzak) en zijn we op een regendag naar een overdekt winkelcentrum geweest. In de middag hebben we wat stadjes bezocht en zijn we bij vrienden die in België wonen langsgeweest. Uit eten zit er niet meer (zo makkelijk) in, dus we hebben een paar keer wat afgehaald en zelf gekookt. Uit lunchen it is! ;-). 

Het park was ongeveer 2,5 uur rijden vanaf ons huis en dat is wat ons betreft ideaal met zo’n mini! Inmiddels ben ik ervaren in het voeding geven op een parkeerplaats bij een tankstation, mega praktisch haha. De vakantie was heerlijk en dus zeker voor herhaling vatbaar. Op naar Texel!

Volg:
Share:

1 Reactie

 1. Gerdiemar
  18 juli 2022 / 7:16 am

  Uit je comfortzone komen en in verandering vertoeven, dat heet vakantie.
  Uit je vakantiecomfortzone komen door baby aan boord en in veranderde verandering leven:
  nieuwe vakantie!
  Jullie drietjesvakantie geslaagd, fijn!
  Leuke foto🤗‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge