“Spoor jij wel?” (Ochtenroutine)

Of: “doe eens normaal”, of: “waarom zou je dat doen?”

Even een greep uit de reacties die ik hier soms op krijg. En begrijpelijk ook, ik reageerde ooit misschien ook wel zo!

Ik heb het nu over mijn nieuwe ochtenroutine. Maandag tot en met donderdag gaat de wekker om 05:50. Niet omdat ik er zo vroeg uit moet, maar om gewoon heerlijk rustig de dag te starten!

Ik had voorheen wel eens het gevoel dat ik nooit rustig de tijd voor mezelf had. Altijd druk met werk, lessen voorbereiden en sociale afspraken. ‘s Avonds sporten, wandelen of een serie kijken. Ik krijg energie van dingen doen, maar toch ontbrak er iets in mijn bezigheden.

In de zomervakantie ben ik hiermee begonnen. Niet terwijl we óp vakantie waren hoor, maar daarna. Ik had een aantal dingen voor te bereiden voor school en ik wilde hier geen activiteiten of afspraken voor laten lopen. Ik besloot de wekker om 6 uur te zetten en zo kreeg ik in de ochtenden al heel veel gedaan! Ik besloot het ook te gaan doen tijdens mijn werkweken.

Inmiddels ziet mijn routine er doordeweeks zo uit:

05:50: wekker

06:00: eerste snooze (sorry Daan, haha)

06:10: goedemorgen appen naar Dorinde en m’n schoonzus, zij staan ook zo vroeg op! Heel gezellig en motiverend om elkaar soms uit bed te pushen, hahaha

Tussen 06:10 en 06:15 moet ik er wel echt uit van mezelf. Ik heb dan soms al het gevoel dat ik achterloop, hahaha.

06:15: joggingbroek en chilltrui aan en lenzen in. Daarna ga ik naar de logeerkamer om op het logeerbed oefeningen te doen voor mijn rug. Sinds ik door mijn rug gegaan ben, moet ik van mezelf oefeningen doen. Dit ter preventie, het werkt goed!

06:20: naar beneden en de katten eten geven. Daarna zet ik de waterkoker aan en begin ik met de vaatwasser uitruimen. (Zo fijn, in mijn ‘oude planning’ maakte ik hier echt geen tijd voor, waardoor we dit altijd ‘s avonds tijdens het koken moesten doen). Dit is zoveel fijner!

06:24: James wil naar buiten, Darcy twijfelt maar eet toch nog verder. Ondertussen maak ik er een sport van om eerder klaar te zijn met de vaatwasser dan dat de waterkoker afslaat, haha. Het lukt soms!

06:25: ik smeer een plakje ontbijtkoek en zet thee. Darcy wil nu ook naar buiten. Ik maak mijn lunch klaar (wraps met humous, tomaatjes en komkommer) en ga naar boven.

06:30: ik installeer me in mijn werkkamer en pak mijn to do lijst erbij die ik de vorige avond heb geschreven. Soms ben ik dit vergeten en schrijf ik hem nu. Ik begin meestal met de lessen die ik die dag ga geven, gevolgd door mijn mail.

Om 06:45 wordt Daan wakker en geeft hij me altijd een knuffel.

07:20: ik stop met werken. Vaak voel ik me super productief en zen, dit gevoel blijft de hele dag eigenlijk wel hangen! Geen haast, gewoon op het gemak, zo chill!

07:22: ik pak mijn tas in, zoek mijn kleren uit, doe mijn haar en make-up en ga dan naar beneden.

07:35: ik eet een bakje yoghurt met blauwe bessen, druiven en muesli. Daarna poets ik mijn tanden.

07:50: op naar mijn werk! Ik hoef pas om 9 uur te beginnen, dus dat is wel heel erg luxe! Meestal rijd ik er ‘s ochtends 35-40 minuten over, maar ik moet toch rekening houden met de file.

Op school zet ik thee, leeg ik mijn postvakje, kopieer ik nog wat en klets ik bij met collega’s. Daarna ga ik naar mijn lokaal om alles klaar te zetten. Ik voel me heerlijk ontspannen!

Herken je het gevoel dat je nooit echt eigen tijd hebt? Dat je een beetje geleefd wordt door je agenda? Probeer voor de gein eens je wekker vroeg te zetten, wie weet wat het jou brengt!

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Nama
  8 oktober 2019 / 7:06 am

  The early bird catchrs the worm

 2. Mama
  8 oktober 2019 / 7:07 am

  The early bird catchrs the worm

 3. Marretje
  8 oktober 2019 / 7:22 am

  Discipline. Om 10 voor zes op. Elke dag. Ik maak een diepe buiging voor jou, je zus en je schoonzus👏🏼👏🏼👏🏼Het is herfst, het wordt winter, zo donker ‘s morgens vroeg, zo koud en kouder ‘s morgens vroeg. Discipline!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge