Dagje Diez – Dag 5 vakantie Duitsland 2022

Vrijdag 7 oktober

Na een wandeldag hebben we altijd zin om iets anders te doen, dus vandaag gaan we een stadje bezoeken! Diez is een stadje op 20 min rijden van ons huisje vandaan en is redelijk groot vergeleken met alle gehuchtjes hier. 😉

We vertrekken rond 11:45, zodat we daar mooi kunnen lunchen. We slingeren weer langs haarspeldbochten en parkeren de auto aan de rand van de stad. “Moeten we hier nog betalen? – Neu, er staat bij die plekken daar een bordje met een parkeerschijf en Max. 1 Stunde, maar hier staat niks.”

Ok, daar gaan we! Het is heeeeeerlijk weer, een klein beetje fris met een strakblauwe lucht en een zonnetje. Aukje ligt lekker te chillen in de kinderwagen, we hebben haar zonnebril opgezet, haha. Mans.

We lopen richting het centrum en zoeken naar een lunchtentje. Het valt ons op dat veel gesloten is, maar er zijn gelukkig wel wat tentjes te vinden! We vinden een gezellig ogend tentje en tillen de kinderwagen naar binnen. We lunchen met schnitzel en zalm, Aukje luncht met melk hahaha. Wanneer we weggaan, zwaait de serveerster naar haar en Aukje werpt haar direct een stralende, tandenloze lach toe. Wat is het toch een schatje!

We hebben de traditie dat we een magneetje kopen op vakantie, dus we gaan op zoek naar een souvenirswinkeltje. Dat blijkt lastig te vinden, we zien uiteindelijk gelukkig wel een boekwinkeltje waar ze magneetjes verkopen.

Aukje slaapt lekker in de kinderwagen en we bekijken nog een paar winkeltjes, waaronder de meest stoffige kringloopwinkel ooit, hahaha.

Nadat we alles wel zo’n beetje gezien hebben, gaan we weer naar de auto. We bekijken het parkeerbordje iets beter. Oeps! Lol, we hadden hier dus wel maar 1 uur mogen staan. Nou ja, hopelijk hebben de eventuele parkeerwachters onze naïviteit (ondanks patsersbak, whaha) kunnen vergeven.

We rijden langs de Rewe, een grotere supermarktketen hier. Vanavond gaan we weer zelf koken (Gnocchi met pesto) en we shoppen alles bij elkaar. Een supermarktbezoekje voelt dan ook helemaal als een uitje, haha. Onderweg naar het huisje brabbelt Aukje er flink op los. Ik heb er een paar leuke filmpjes van gemaakt!

Bij thuiskomst leggen we Aukje in bed voor een laatste slaapje (met zo’n dagje uit lukt het toch net niet altijd helemaal volgens het boekje) en wij snacken wat chips. ‘s Avonds spelen we wat spelletjes en proosten we op weer een gezellige vakantiedag!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    17 oktober 2022 / 7:22 am

    Wat een mooi gezinnetjesvakantiedagje! Jullie oetelen zo genoeglijk voort met z’n drietjes. En dat Aukje zo lustig mee-oetelt geeft aan dat ook zij het op vakantie zijn wonderfijn vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge