Creepy wandeling en een anticlimax kasteeltje – Dag 4 vakantie Duitsland 2022

Donderdag 6 oktober

Noujaaaa, Aukje heeft gewoon wéér de nacht doorgehaald zonder voeding nodig te hebben! “Wel graag 4 keer een speentje, mam.” Vooruit! (Enig nadeel is dat ik hier echt het bed uit moet, bij ons thuis staat haar bedje echt direct naast ons bed).

We hebben zin om weer een stuk te wandelen en gaan na haar eerste slaapje op pad. We zijn dinsdag richting de voorkant van ons huisje gaan wandelen, nu willen we graag het bos in aan de achterkant. Daan heeft een route gevonden waarbij we uitkomen bij een watermolen, top!

Het is een mooi stukje bos en we lopen voornamelijk naar beneden. Dat is in het begin altijd relaxed, maar je weet dat je toch op een gegeven moment weer omhoog moet… 😉 Daan heeft Aukje in de draagzak, top!

Na een tijdje wandelen, komen we bij een vreemd stukje bos met wat geïmproviseerde woninkjes. Er loopt een vrouw en ik vind het een beetje een akelige plek op de één of andere manier. Dan zien we een soort kerkgebouwtje met de naam “Church of Fear”. Niet veel later lopen we langs een zelfbedieningsrestaurant. Ehh nee bedankt hahaha.

We komen verder onderweg helemaal niemand tegen en het voelt toch een beetje als een gek sfeertje, haha. Die hele watermolen heb ik uiteindelijk niet gezien trouwens, whahaha. Fascinerend was het wel. 😉

Uiteindelijk komen we weer in ons dorp (Kördorf) en eten we wat op een bankje. Vanaf hier is het nog een klein stukje lopen naar huis, maar Aukje heeft geen zin meer in de draagzak. (We zijn al bijna 8 km aan het wandelen, dus ik geef haar geen ongelijk!) Met het liedje The Happy Song van Imogen Heap slepen we haar het laatste stuk erdoorheen.

‘s Middags hebben we nog zin om ergens naartoe te rijden. We zitten vlakbij het dorpje Nassau, waar ook een kasteeltje staat. We moeten er een spannende, ontzéttend steile weg voor op, waar het verkeer alsnog van beide kanten kan komen. Ik hoop vurig dat we niemand tegenkomen. Wel zien we onderweg overal bordjes met “april-oktober”, dus we vrezen dat we net te laat zijn. Maarja, bedoelen ze tót oktober, of tot en met oktober? Helaas…dat eerste 😉

Vanuit de auto maak ik snel een foto van het kasteeltje, het ziet er best drollig uit vind ik:

Daarna gaan we het dorpje in en zien we dat bijna het hele dorp bij een ijssalon zit, hahaha. Braaf gaan wij daar ook zitten en ik bestel een Rafaello coupe. Heeeerlijk is het! Het is trouwens vet zonnig hier, dus prima weer voor een ijsje!

Op het terras steelt Aukje de show met haar schattigheid, iedereen kijkt haar vertederd aan.

Het was een gekke, maar fijne dag!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Gerdiemar
  13 oktober 2022 / 7:24 am

  Verwennerij hoor, alweer een blog!,
  Een kerk met die rare naam Church of Fear, klinkt inderdaad nogal creepy, wegwezen daar.
  Aukje maakt [ook] heel wat vakantieweek.
  Maar dat verrukkelijke ijsje ging haar mondje voorbij. Dat zal over een jaar heel anders zijn!
  Jullie vertoefden kennelijk in koninklijk Nassaugebied, leuk kasteel op de mooie foto…

 2. Gerdiemar
  13 oktober 2022 / 7:25 am

  Vakantieweek=vakantie-mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge