Chaoot

Het is acht uur wanneer de wekker gaat. Spannend, vandaag is de dag van het vrijgezellenfeest van Laura! Al in augustus begonnen we met de voorbereidingen (datum prikken) en nu is het dan eindelijk zo ver. Ik ben direct klaarwakker en trek mijn ‘werkkleding’ aan. Geen tijd te verliezen, er moet nog van alles gebeuren.

Ik sjees naar beneden, zet de waterkoker aan en begin als een kip zonder kop spullen op tafel te leggen. Vervolgens leg ik de spullen weer aan de kant omdat we gaan ontbijten. Goed, focus haha. Ik prop mijn verse afbakbroodjes naar binnen, doe 10 eieren in een pannetje en trek vervolgens mijn jas aan. Onze buitentafel (zo’n wit plastic ding weetje wel) mag nodig een sopje gebruiken.  

Terwijl ik buiten aan het soppen ben, commandeer ik Thomas dat hij de eieren in de gaten moet houden. Hij kijkt me geamuseerd aan maakt een ‘yes sir’ gebaar naar me. Topkerel die Thomas. We gaan vanmiddag met twaalf dames lunchen en aangezien we niet genoeg stoelen binnen hebben, maak ik ook wat witte plastic tuinstoelen schoon. Note to self: een paar klapstoeltjes voor in huis zouden best handig zijn.

Ik dek de tafel met een enorm chemisch ruikend tafelkleed. Maar hé, we hebben een boerenthema, dus het rood met wit geblokte tafelkleed moet en zal erop. Ik ren naar zolder om champagneglazen te halen, ren weer naar beneden om vervolgens te bedenken dat ik nog meer van zolder nodig heb. Had ik nou maar mijn stappenteller om gedaan.

Wanneer de eerste vriendin arriveert om te helpen, moet ik mijn tas nog inpakken. “Dor, kun jij de oven alvast even voorverwarmen voor de croissantjes?” Vraagt ze me. “O ja, goed idee!” Ik race naar de boodschappentas en bekijk de verpakking voor de juiste temperatuur. Wanneer ik door loop naar de oven, ben ik uiteraard de temperatuur weer vergeten. Hop, weer terug naar de boodschappentas, die ik op zich ook wel mee naar de keuken had kunnen nemen. Nadat de oven is voorverwarmd haal ik de croissantjes daarom maar weer op.

Ik leer een hele nieuwe kant van mezelf kennen haha, lekker chaotisch. Ik ben dan ook dankbaar wanneer er meer vriendinnen komen om te helpen. “Wat kunnen we doen?” Ehhh. Focus. Wanneer iemand in de soep (ja, die van vannacht haha) aan het roeren is, iemand anders mozzarellaspiesjes maakt en weer iemand anders de plaattaart aansnijdt, pak ik snel mijn laatste spullen bij elkaar.

“Kom, we gaan Laura ophalen!” Ik trek snel mijn ietwat afgetrapte laarsjes aan en loop naar de auto. Had ik nu maar leukere schoenen aangedaan, want uiteraard vergeet ik later om die schoenen weer om te wisselen ;-). De GoPro is mee zodat we het verrasmoment kunnen filmen. We parkeren om de hoek zodat Laura ons niet aan kan zien komen en lopen naar haar deur. We duwen de deurklink naar beneden en.. hij zit op slot. Serieus, is ze niet thuis?! En Daan zat nog wel in het complot!

Dan zien we gelukkig dat er iemand bij de deur verschijnt. Het is een heel hard lachende Laura, nog in pyjama. Fantastisch, haha! Op naar een hele leuke dag.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Omarij
    29 januari 2020 / 8:58 am

    Jij hoeft in ieder geval nooit meer naar de sportschool. Je fitnesst wat af, ben je ook nog ceremoniemeester! Vrijgezellenfeest-en bruiloftsfeestmeesteres, je zou er inderdaad op z’n allerchaotischt van worden😳🤣🤢🙀🦾👁🙇🏻🙅🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️🥐‼️Het is en wordt prachtig ‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge