Burgerlijke boodschappen blunders

Het zal je wellicht niet zijn ontgaan dat Laura en ik allebei fases hebben. De noedelsoep fase heb ik overigens nog nooit gehad en dat hou ik ook graag zo ;-). Nee, ik wil het hebben over mijn boodschappenfase. We hebben een hele tijd boodschappen besteld en zelf afgehaald. Vervolgens zijn we overgestapt op het thuis laten bezorgen van de boodschappen. Dit hebben we niet zo heel lang gedaan, wánt bij ons vlakbij is er een nieuwe Lidl geopend. En wij zijn fan, haha! Voordat we in dit huis woonden deden we al heel vaak boodschappen bij de Lidl, maar na onze verhuizing was er geen fijne winkel in de buurt. Tot nu!

Burgerlijk als wij zijn doen wij nu de weekboodschappen op zondagochtend of maandagmiddag. Het énige vervelende vind ik dat je in de rij moet staan en dat de boodschappenband na de kassa altijd veel te klein is. Tenminste, ik dacht dat dit het enige was dat ik vervelend vond.

Het is maandagochtend en ik ben bezig met mijn ontbijt. In het weekend ontbijten we meestal met afbakbroodjes (heerlijk), maar doordeweeks neem ik altijd ontbijtgranen. Een soort Brinta, maar dan uiteraard van de Lidl. Ook neem ik er altijd een stukje fruit bij. Ik pak een bordje, een mes en een lepeltje en besluit om eerst mijn ontbijtgranen op te eten. Vervolgens loop ik naar de goedgevulde fruitschaal en zoek ik naar de kiwi’s. En dan niet zo’n groene, maar zo’n lekkere gele weetjewel. Zo eentje waar je echt naar uit kunt kijken.

We kopen altijd heel veel fruit, dus ik kan ze niet meteen vinden. Geen paniek, ze liggen vast onder de sinaasappels of de grapefruits. Nadat ik goed gegraven heb, kom ik er achter dat ze er echt niet liggen. Direct krijg ik een flashback naar een paar weken geleden, toen we ons keukenpapier en toiletpapier ook nergens konden vinden. We hadden het toen wel op de boodschappenband gezet, maar ze stonden niet op de kassabon.

Ook nu bekijk ik de bon en kom ik tot de conclusie dat we ze niet gekocht hebben. Maar ik weet zéker dat ik ze op de band heb gelegd. Ik hoop dat onze buren in de kassarij er lekker van zullen genieten. Voortaan leg ik iets heel ‘saais’ als eerste op de boodschappenband, haha. Of als laatste, daar kan het natuurlijk ook mis zijn gegaan. En ze mogen de beurtbalkjes wat groter maken.

Heerlijk hè, als dit je problemen zijn :-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    12 januari 2022 / 8:21 am

    Lidl en Aldi hebben beide dat veel te krappe boodschapneerlegplekje na het scannen. Ik kieper al het gescande als een gek terug in de kar met grote halen. Daarna rustiger de tijd nemend om alles in tassen te droppen.
    Op zondag boodschappen doen is niet burgerlijk hoor, dat is out of the box zijn, hiephoi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge