Bruiloft Thomas en Dorinde – deel 4

Ik heb dit stukje geknipt uit een grotere foto, vandaar dat hij niet 100% scherp is. Toch vond ik hem te leuk om niet te delen 🙂

Ik heb al drie delen geschreven over onze bruiloft, die kun je hier, hier en hier teruglezen. Inmiddels zijn we alweer ruim drie weken getrouwd! Vandaag lees je het laatste deel.

18:00 – We nemen afscheid van de gasten die niet blijven eten en zorgen ervoor dat ze een bedankje krijgen. We hebben er nog best wat over, dus als je geen bedankje hebt gepakt, laat het me vooral even weten, dan krijg je die nog :-). We hadden een photobooth gehuurd zodat alle gasten foto’s konden maken. Die foto’s werden dan vervolgens in ons gastenboek geplakt. Zo leuk om nu al die foto’s en lieve woorden terug te lezen.

Voor het diner is een tafelopstelling in een grote U-vorm. Aan de korte kant van de U zitten Thomas en ik, samen met onze ouders. Aan de ‘poten’ van de U (?) zitten alle gasten, zodat we een mooi overzicht hebben. Op de tafels liggen menukaartjes en de gasten konden kiezen uit een voorgerecht, hoofdgerecht een nagerecht. Als voorgerecht hadden we de keuzes currysoep, carpaccio en zalm. Voor de hoofdgerechten hadden we de opties zalm, portobello en parelhoen. Voor het dessert konden de gasten kiezen uit een brownie, scroppino en een panna cotta.

19:00* – Na de eerste gang werden we verrast door nóg een speech van de getuigen van Thomas. Thomas heeft met hen in een studentenflat gewoond en ze hebben heel wat leuke verhalen verzameld. Zo was ik het verhaal dat Thomas heel ‘romantisch’ een heel pakje sterretjes in één keer aan had gestoken helemaal vergeten. Dat was tijdens een van onze eerste dates. De sterretjes werden bijna meteen één grote vlam, het glaasje viel om en er kwam een grote brandvlek op de vrij nieuwe tafel. Ik heb zo hard gelachen om die speech, zo leuk!

20:00* – Na het hoofdgerecht liep Laura naar voren met een boekje. Ze hield eerst een hele lieve speech, die kun je hier teruglezen. Na haar speech kregen wij een geweldig cadeau: “Het Dorinde en Thomas journaal”. Dit is een krant vol met anekdotes over gebeurtenissen in ons leven. Bij elk stukje dat Laura heeft gemaakt moet ik steeds zó hard lachen, hahaha. Vervolgens startte Laura een filmpje op met daarin onze vrijgezellenfeesten en nog een paar bonusnummers. Voor deze video heeft Laura de ‘mooiste’ (ahum) foto’s en video’s geselecteerd om te laten zien. De tranen rolden over m’n wangen bij het zien van deze video. We hebben de video al heel wat keren terug gekeken en dat gaan we zéker ook nog doen.

21:30* – Na het dessert is er ruimte gemaakt om een dansvloer te creëren. Thomas en ik hebben al heel wat maanden geoefend op onze openingsdans en deze wilden we per se doen op onze bruiloft. Het werd dus geen openingsdans, maar een afsluitingsdans. Ter voorbereiding hebben we op mijn jurk nog een sleepspeld bevestigd. (Deze ging halverwege het eerste nummer al los, waardoor mijn sleep een extra hindernis werd voor Thomas, haha. Hij is er kennelijk heel goed overheen gesprongen. Ben zo benieuwd naar de beelden hiervan!). De dans ging heel goed en we waren eigenlijk helemaal niet nerveus. Het was een hele leuke afsluiting van een geweldige dag. Na de dans namen we afscheid van de gasten en een paar bleven nog om te helpen opruimen, zo lief! Daarna hebben Laura en Daan ons naar ons hotel gebracht, samen met alle kaartjes en een aantal cadeaus.

We hebben zo onwijs genoten en ik wil iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en/of het sturen van lieve berichtjes, felicitaties, kaartjes en cadeautjes. We zijn zó enorm verwend!

*De tijden zijn me niet helemaal duidelijk, ik had geen horloge om :-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    30 augustus 2021 / 8:11 am

    Kunnen jullie niet nóg een keer trouwen? Het is zó leuk om achteraf al die details te mogen lezen… Smaakt gewoon naar meer🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge