Avontuur op de Afsluitdijk

De afgelopen twee dagen ben ik met Dorinde gezellig naar Leeuwarden geweest. Meivakantie, heerlijk! We hebben via Airbnb een zolderkamertje geboekt en slapen vlakbij de binnenstad.

Dat de winkels weer ‘normaal’ open zijn, hebben we geweten! Met name de kringloopwinkels hebben we bijna allemaal wel bezocht, zo leuk weer!

Op de laatste dag van onze mini-vakantie rijden we weer terug naar huis. Wanneer we bijna bij de afsluitdijk zijn, vertel ik Dor over het avontuur dat Daan en ik een paar jaar geleden op deze plek beleefden…:

In 2017 waren we een weekje naar Terschelling geweest en we hadden de fietsen mee. Dat hield in: mijn ouwe, trouwe groene Hyundai uit 1995 (mét trekhaak) droeg onze fietsen trots op een ietwat krakkemikkige fietsendrager, hihi. Op de terugweg keek ik angstvallig in mijn achteruitkijkspiegel: op het stukje vlak voor de afsluitdijk begonnen de fietsen wel heel erg te gaan loungen. Lees: ze helden steeds verder achterover. “Aaaahh, laten we NU van de weg afgaan om ze vaster te zetten, anders gaat het mis met die stevige wind!”

Terwijl ik dit aan Dorinde vertel, passeren we de afrit die wij toen ook namen. We schieten keihard in de lach bij het zien van een stel, dat op dat moment heftig aan hun fietsen aan het sjorren is. Een bekend probleem dus daar, hahaha!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    6 mei 2021 / 7:07 am

    Dus pal voor de Afsluitdijk is een fietsenspookhoek! Aan de Friese kant begrijp ik.
    Goed dat mijn vouwfiets eerdaags verstopt zit IN de auto, als we die beruchte hoek passeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge