Aldi of Lidl: houmous en paranoten

Onze boodschappen doen we vaak bij de Lidl. De boodschappen die daar niet verkrijgbaar zijn, kopen we meestal bij de Albert Heijn of bij de Jumbo. In de stad waarin we wonen zit ook een Aldi, maar op de een of andere manier komt het er niet echt van om daar boodschappen te doen. Omdat geld besparen altijd mooi meegenomen is, lijkt het me leuk om zo nu en dan eens wat producten te vergelijken. Ik ga dan voor producten die we eigenlijk altijd wel in huis hebben.

Houmous en Paranoten hebben we altijd in huis. We halen ze nu bij de Lidl, maar wie weet zijn deze producten bij de Aldi wel veel voordeliger of gezonder. Of lekkerder, ook niet onbelangrijk!. De Lidl heeft in mijn ogen wel een kleine voorsprong, omdat de houmous van de Lidl in november 2016 volgens de consumentenbond beoordeeld is als beste koop. Altijd handig om dat soort feitjes op verjaardagen te kunnen vertellen. Als je nog nooit houmous gegeten hebt, moet je dat echt een keer proberen. Persoonlijk vind ik de naturel variant het lekkerst.

Houmous

Lidl – €1,19 voor 200 gram. Hier zit 37% kikkererwt in. (Niet echt indrukwekkend).

Per 100 gram:

  • 355 kcal
  • 31,5 g vet waarvan 3,7 g verzadigd
  • 8,2 g koolhydraten
  • 0 g vezels
  • 1,42 g zout

Aldi – €1,19 voor 200 gram. Hier zit 54% kikkererwt in.

Per 100 gram:

  • 291 kcal
  • 25 g vet waarvan 2,6 g verzadigd
  • 7,2 g koolhydraten
  • 6,8 g vezels
  • 1,2 g zout

Ondanks de beste koop van Lidl, vind ik de houmous van de Aldi eigenlijk positiever klinken! Sowieso zit er meer kikkererwt in, maar ook minder zout, minder vet en daardoor ook wat minder calorieën. Over de smaak durf ik nog niks te zeggen, die van de Aldi heb ik niet gekocht. (We hadden nog 3 kilo houmous in de koelkast staan). Als we door de voorraad heen zijn, ga ik die van de Aldi eens proberen. Ben benieuwd! Houmous eet ik het liefst op roggebrood, op yoghurtbroodjes of op toastjes.

Paranoten

Lidl – €2,59 voor 200 gram. Dit is omgerekend €1,295 voor 100 gram

Aldi – €2,27 voor 175 gram. Dit is omgerekend €1,297 voor 100 gram

De prijzen zijn omgerekend hetzelfde, dus dat maakt eigenlijk geen drol uit. Qua smaak merk ik ook geen verschil, een noot is natuurlijk ook maar gewoon een noot. Mocht je dus toch een ‘winnaar’ willen hebben, dan zou ik voor die van de Lidl kiezen, omdat de verpakking daarvan handiger is. Bovendien hoef je dan iets minder vaak het product opnieuw te kopen, omdat er iets meer van inzit.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge