Agressieve voorrang

Wanneer je met een kinderwagen loopt, levert dat soms best wat voordelen op. Sowieso kun je álles wat je koopt in de wagen proppen en hoef je nooit meer echt te sjouwen. (Dat gaat over een paar jaar echt weer tegenvallen, haha). Daarnaast word je veel vaker gedag gezegd tijdens een wandeling, wat ik altijd wel gezellig vind. Bejaarde dames kijken vertederd naar Marthe, de oude mannetjes nemen hun hoed af.. Nee ok, dat laatste is ook weer wat overdreven ;-).

Ook valt het me op dat ik bij het oversteken vaak voorrang krijg. Meestal gaat dat op een hele relaxte manier. Ik sta te wachten, zie dat een auto vaart mindert en er wordt vrolijk gezwaaid en geseind. Ik bedank, begin te lopen en dan gaat de dag weer gewoon verder. Deze keer ging dat net even anders.

Ik ben niet áltijd goed aan het opletten of ik wel of geen ‘onterechte’ voorrang krijg, soms kijk ik ook gewoon even een andere kant op. Deze keer had ik dus niet gezien dat iemand me voor wilde laten. Wat mij betreft is het helemaal prima om gewoon even te wachten, bij de oversteek is namelijk geen zebrapad. Er stopt een auto vlakbij ons en ik schrik er een beetje van. Ik zie een vrouw héél boos en wild naar me wuiven. Achter haar staan ook wat auto’s te wachten. Het wuifgebaar is inderdaad een ‘ga maar oversteken’ gebaar, dus daar maak ik dan ook maar gebruik van. Het idee was lief, de uitvoering – inclusief extra hartkloppingen aan mijn kant – was iets minder geslaagd, haha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    3 april 2024 / 7:06 am

    Voordeel dat se nadeel hep of nadeel dat se voordeel hep, that’s the question… hoe zou je nou agressief wuiven vanuit een auto noemen, zo van ‘potjandoos steek eindelijk over met je kinderwagen hup hup’… een voornadeel? Navoordeel? Uiteindelijk toch kinderwagenkindertjeswinst:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge