38 weken zwanger – zwangerschapsverlof week #5

De uitgerekende datum komt steeds dichterbij! In deze blogs schrijf ik steeds vanaf de start van het aantal weken zwangerschap, dus nu vanaf de dag dat ik 38 weken zwanger ben tot de dag dat ik 39 weken zwanger ben. In dit geval is dat van 18 – 24 februari.

Deze week heb ik met Laura en een vriendin gezwommen. Vorige week deed ik dat in mijn eentje, maar het is een stuk gezelliger om te kunnen kletsen, in plaats van de minuten op de klok voorbij te zien kruipen. Vanwege storm Eunice gaan we een uurtje eerder heen zodat we op tijd weer thuis zijn. Het is méga rustig in het zwembad, waarschijnlijk nemen de meeste mensen vandaag geen risico om de deur uit te gaan.

De volgende dag ga ik met Thomas naar de stad om te lunchen bij de Bagels en Beans. Mocht je daar nog nooit zijn geweest, aanrader! De koffie is daar ook top ;-). Verder halen we nog een badschuim voor mij, na al die uren in bad is het hoog tijd voor een nieuwe.

Ik merk dat, nu ik steeds verder in de zwangerschap ben, ik het heerlijk vind om niet meer zoveel dingen gepland te hebben. Elke dag een kleine activiteit is perfect. Zo eet ik deze week een taartje met twee vriendinnen, ga ik de volgende dag met een andere vriendin lunchen en wat verder in de week heb ik weer een afspraak bij de verloskundige. Mijn bloeddruk is nog steeds ‘mooi laag’ en het hartje van de baby klopt goed. De verloskundige schat in dat ze nu ongeveer 3400 gram weegt. Ik vind het maar knap hoe ze dat kunnen inschatten!

Deze week kopen we gordijnen voor de logeerkamer op zolder. Ze zijn kant en klaar en daardoor véél te lang. Ideaal dat mijn moeder goed overweg kan met de naaimachine, iets wat absoluut niet erfelijk is, haha!

Inmiddels zijn we al ruim een halfjaar getrouwd en is het dus ook al half jaar geleden dat we op huwelijksreis zijn geweest. We hebben heel veel video’s gemaakt met de GoPro, maar daar had ik nog helemaal niets mee gedaan. Dit is ook een perfect klusje voor in het verlof: inmiddels heb ik er één filmpje van gemaakt. Stiekem is dat zo veel leuker om terug te kijken dan alle losse foto’s die maar op je telefoon of computer staan. Daar moeten we straks ook maar goed om denken als de baby er eenmaal is 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    28 februari 2022 / 8:14 am

    Ja ja, als Baby er eenmaal is, dan is taartjes eten in een restaurantje met vriendinnen waarschijnlijk eventjes niet meer aan de orde, noch filmpjes monteren van de GoPro…
    Wat is jouw zwangerschapsverlof een oergenoeglijke tijd! Baby welvarend in je wonend en jij in uitstekende vorm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge