37 weken zwanger – zwangerschapsverlof week #4

Als je dit leest ben ik inmiddels al bijna 39 weken zwanger! Ik ben een beetje vooruit aan het plannen met de blog. Je weet maar nooit… 🙂

Waar ik eerder twijfelde om met 36 weken zwangerschap met verlof te gaan, ben ik nu heel blij dat ik dat vanaf 34 weken heb gedaan. Ik heb heerlijk de tijd om te ontspannen en voel absoluut geen druk. Het lijkt me heftig als je met 37 weken bevalt terwijl je dan net een weekje gehad hebt. Ik heb de 37 weken in ieder geval ‘gehaald’ 😊.

Thomas werkt 4 dagen in de week en is op de woensdag vrij. Op de overige dagen gaat zijn wekker even voor zevenen. Soms word ik er wakker van en blijf ik ook wakker, soms tuk ik weer heerlijk verder. Meestal ga ik tussen 08:00 en 09:00 uit bed, afhankelijk van of er een kat gezellig bij me slaapt. Of dat er een kat bij het balkon loopt te krijsen (dit gebeurt regelmatig, hahaha). Ik ontbijt terwijl ik een aflevering van een serie kijk en ga daarna vaak nog even puzzelen of een boekje lezen. Ik heb de serie ‘Emily in Paris’ al helemaal uitgekeken en ben nu al een heel eind met ‘The bold type’. Heerlijk! Rond een uur of 10 ga ik meestal douchen of in bad.

Deze vrijdag hebben we een bruiloft van een vriend van de middelbare school. Er is een kerkelijke ceremonie en dat vinden we best bijzonder om mee te maken :-). In de kerk zien we een klasgenootje van vroeger die toevallig drie dagen vóór mij is uitgerekend. Ook zij wil in het ziekenhuis bevallen, ook graag in bad. Bij deze zijn we concurrenten, haha, want niet elke bevalkamer heeft een bad. Na de ceremonie in de kerk gaan we nog een drankje drinken bij onze trouwlocatie (de warme chocolademelk beviel ons heel goed tijdens het diner van de 60e verjaardag van pap). Rond 17:00 gaan we naar het restaurant waar het bruiloftsdiner klaar staat. Het was een mooie, frisse zonnige dag, ideaal om bruidsfoto’s te maken!

Op zaterdag zijn we naar de ouders van Thomas gegaan, met een tussenstop bij de Ikea en Babypark. Bij de babypark kopen we speentjes en een speenkoord, bij de Ikea een handige telefoonhouder die ik in bad kan gebruiken. Als je er zo veel uren in spendeert, moet je natuurlijk wel op een veilige en relaxte manier je serie kunnen kijken, toch? ;-). Die zondag komt Laura gezellig langs om te rommelen: kasten uitzoeken en spullen handiger opruimen of weggooien.

Deze week maak ik eindelijk een fotoalbum van onze eigen bruiloft. Stiekem is dit helemaal niet zo veel werk en eigenlijk heel leuk om te doen! Je moet er even voor zitten en zorgen dat je het handig georganiseerd hebt, maar dan is het eigenlijk ook zo gepiept. Hij is inmiddels al binnen en we zijn er mega blij mee. Ook ga ik baantjeszwemmen, heerlijk tussen de bejaarden. Ik kan nog steeds een paar mensen inhalen, dus met mijn tempo zit het nog best goed, haha. Wel ben ik de hele dag mega rozig en luier ik daarom ook heerlijk op de bank.

Verder ga ik lunchen met een collega en haar schattige dochtertje die inmiddels alweer bijna 2 maanden oud is, wow! Ook hebben we een afspraak bij de verloskundige. Heel fijn om elke week nu het hartje even te kunnen horen (ondanks dat ik haar natuurlijk ook voel bewegen) en om te weten dat het nog helemaal prima gaat met mijn bloeddruk. “Mooi laag, keurig.” Ons bed staat inmiddels op klossen en we voelen ons net de koning en koningin op deze hoogte, hihi. Het ligt best lekker, hoewel het nu nóg onhandiger is om sokken aan te trekken terwijl je op de bedrand zit.

Ten slotte ben ik deze week begonnen met het ordenen van mijn externe harde schijf. Over de jaren heb ik heel wat foto’s en video’s verzameld die ik dan wel fijn op die schijf heb gezet. De orde is alleen ver te zoeken, zó veel mapjes in mapjes in mapjes. Nu ons huis best wel goed op orde is, is het ook top om dat digitaal ook te regelen. Hier ben ik de komende dagen wel even zoet mee :-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    23 februari 2022 / 8:25 am

    Wat ben je heerlijk aan het studderen!
    Men zegt dat de baby niet lang op zich laat wachten zodra de mama verwoed aan het huishouden slaat… nog even dus, jij baddert en luiert en leest en boodschapt en viert een trouwfeest mee tussen de opruim en ‘ordenings’bedrijven door van je prézwangerschapsperiode… Mooie tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge