36 weken zwanger – zwangerschapsverlof week #3

De vrijdag is mijn ‘wisseldag’, de dag waarop je steeds een week verder bent in de zwangerschap. Deze vrijdag ben ik precies 36 weken en dat is ook de dag dat pap 60 is geworden! We vieren zijn verjaardag bij het restaurant waar Thomas en ik een half jaar geleden getrouwd zijn. Altijd leuk om hier weer naartoe te gaan en ik vind het ideaal dat dit zo dichtbij is.

Deze week begin ik met het eten van dadels, het schijnt wetenschappelijk bewezen te zijn dat vrouwen die dit doen vaker een spontane bevalling krijgen dan vrouwen die dit niet eten. Ook schijnt het positieve effecten te hebben op het bloedverlies en de moedermelk. Het is maar afwachten of dit voor mij ook zal gelden, maar proberen kan geen kwaad, toch? Daarnaast drink ik nu ook elke dag frambozenbladthee, omdat ook dit positieve effecten kan hebben. Niet zo lekker als Earl Grey thee, maar prima te drinken :-).

Ik bekijk de checklist van spullen die je sowieso in huis moet hebben en controleer dit met mijn kraampakket. Ideaal dat we in dit dorp een Kruidvat, HEMA en Zeeman hebben, daar vind ik alle overige spullen. Ook zet ik de vluchtkoffer alvast klaar (waar ik uiteraard eerst heel veel video’s van bekijk, heeerlijk).

Dit weekend eten we samen met Laura en Daan bij lieve kennissen, ze hebben heerlijk voor ons gekookt! We zien ze niet heel vaak, maar het is altijd erg gezellig. Verder wandel ik deze week een klein rondje met vriendinnen, hebben we weer een afspraak bij de verloskundige en gaan we gezellig uit eten ter ere van de verjaardag van vrienden.

Tot slot kwam er deze week iets heel leuks binnen: een draadloze stofzuiger! Ik wilde deze al wat langer, maar ik moest mijn man nog even overtuigen van de noodzaak ;-). We hebben een deal gesloten dat we onze robotstofzuiger en kruimeldief zullen verkopen. Die zijn ondertussen bij hun nieuwe eigenaren :-). Bij elk kruimeltje die ik op de grond zie liggen ben ik nu lekker aan het stofzuigen. Het voelt echt als een rijkdom, hahaha. Daarnaast is het voor de toekomst straks ook wel handig als de stofzuiger er even snel bijgepakt kan worden. Tien jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben dat ik zo blij zo worden van dit soort gadgets, haha :-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    21 februari 2022 / 8:30 am

    Op alle fronten je zaakjes goed voor elkaar hebben!: je bent een waar organisatietalent…
    Dadelframboosdraadloosstofzuigze! (jullie dochtertje trappelt van plezier..ze mag bijna komen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge