‘Luxe’ lunchen in Loosdrecht

Het is donderdag en Daan en ik zijn onderweg naar Loosdrecht. We hebben (nu echt voor de laatste keer met z’n tweetjes!) een Airbnb geboekt en blijven daar twee nachtjes slapen. We waren vanmorgen vroeg wakker en hebben lekker rustig aan ingepakt, de laatste klusjes nog gedaan en zijn daarna op pad gegaan.

Het is nu rond 12 uur en we zijn al bij de Babydump geweest, waar we een gratis babypakket (haha, zo leuk altijd) hebben opgehaald en nog een kleinigheidje voor de baby hebben gekocht. We zijn inmiddels bij Loosdrecht aangekomen en zijn op zoek naar een plekje om te lunchen.

We parkeren bij een parkeerhaven en zien dat er een terras op het water is (Porto*). Het ziet er vrij sjiek uit en de ster achter de naam vertrouw ik ook niet helemaal, haha. (Dit blijkt later geen Michelin te zijn, maar het geeft toch effect hahaha). Wanneer we op de lunchkaart kijken, zie ik dingen als ‘oester’, ‘pata negra’ en ‘roerei, zalm en truffel’ staan. Super fancy en normaalgesproken hartstikke leuk, maar als ‘pescotarische’ hoogzwangere is het toch niet echt een optimale kaart, hihi. Een salade caprese van 15 euro heb ik ook niet zo’n zin in.

Ik kijk twijfelend naar Daan en zeg dat ik misschien wel ergens anders wil lunchen. Hij vindt het gelukkig prima en we lopen weer terug naar de auto. We zoeken online naar wat restaurantjes in de buurt. Veel zijn er gespecialiseerd in vis en het lijkt allemaal best sjiek. Als je je daar niet op hebt ingesteld, is het dat allemaal net niet.

Op een gegeven moment zegt Daan súper droog: “nou, strandpaviljoen De dikke muis, dat moet ‘m toch zijn?!” Uiteindelijk blijkt dit geen lunchcafé maar een verhuurlocatie te zijn en eindigen we heerlijk op het terras bij het water op Robberse eiland.

Prima uitsmijter hoor, wel goed doorbakken ;-).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    3 mei 2022 / 7:13 am

    Dat er in dat zo te lezen poepiechique Loosdrecht speciaal een voor jullie gearrangeerde eetgelegenheid ‘Dikke muis voor Laura met dikke buik’ is, is top!
    Het laatste weekendje weg met z’n tweetjes (ssst, met z’n drietjes) – – – mooi dat jullie daar een bijzonder feestje van maakten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge