Jezelf wakker lachen

Sinds ik zwanger ben, word ik ‘s nachts vaak wakker omdat ik moet plassen. Zo ook afgelopen nacht, iets teveel thee gedronken ‘s avonds ;).

Ik word deze nacht trouwens wakker in een ‘vreemd’ bed, ik ben met mama en Dor een paar nachtjes naar Friesland, gezellig!

Goed, terug naar de wc. Het is rond 04:00 en ik strompel naar het toilet (mijn motoriek is nooit zo sjiek wanneer ik nog half slaap, haha). Terug in bed probeer ik snel mijn slaap weer te vatten. Na een paar minuten voel ik ineens de slappe lach opkomen en ik kan het niet onderdrukken.

Dorinde (in het bed naast mij) is ook wakker geworden en begint ook te lachen: “wat ís er?”

Ik schud inmiddels van het lachen en probeer uit te leggen wat er zo grappig is. Ik ben op de één of andere manier nog half in mijn droom van zojuist verzeild. Tijdens de droom leek het natuurlijk allemaal héél logisch, maar nu – half wakker – is het toch wel wat idioot, hihi.

“Wat droomde je dan?”

Ik begin te vertellen: “Ik woonde in een groot vrijstaand huis, dat flink in de media-aandacht is gekomen. Met dronebeelden zag je een mooi overzicht van het huis: alle ramen (een stuk of 20) stonden wagenwijd open. Uit deze ramen puilden hónderden ledikantjes. Elke kamer was tot aan het plafond opgestapeld met lattenbodems en matrasjes. De verslaggever kwam vervolgens groot in beeld en zei ontzettend droog met een soort Fries accent: deze vrouw verwacht één baby. Die is er zo te zien helemaal klaar voor.”

Tijdens het vertellen moet ik mezelf drie keer onderbreken omdat ik keihard moet lachen om het beeld van al die bedjes, een heel surrealistisch gezicht. Ik heb de avond ervoor inderdaad een ledikantje uitgezocht, maar ik hoef er echt maar eentje hoor, hahahaha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    6 januari 2022 / 8:58 am

    Een humoristische droom, wat apart! En ook nog eentje die bleef hangen na het wakker worden, ook al apart.
    Ledikantje ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge