“Maak er maar een heerlijk momentje van.”

Het is vrijdagmiddag en ik sta onder de douche na een fijne ochtend paardrijden. Tegenwoordig gebruik ik een Shampoo Bar van HappySoaps, een leuk cadeautje dat ik van Dor en Thomas heb gekregen!

Ik probeer altijd bewust te genieten van een douchebeurt, in plaats van dit gedachteloos af te raffelen. Ik doe mijn ogen dicht en masseer de bar op mijn haar: het begint al lekker te schuimen. Nadat ik mezelf heel mindful heb verteld hoe lekker de Shampoo Bar ruikt, doe ik mijn ogen open en stokt mijn adem in mijn keel.

Op 20 centimeter van mijn neus laat een spin zich via een draadje heel mechanisch naar beneden zakken. Ik slaak nog net geen gil en deins achteruit, waarbij ik mezelf helemaal in het hoekje van de douche klemdruk.

Met de Shampoo Bar nog in mijn hand, staar ik naar de spin, die zichzelf nu over de douchegel aan het uitlaten is. Vliegensvlug bedenk ik een paar scenario’s: nachtmerrie (voor ons allebei) is dat hij op de grond valt en in het hete water tegen mij aan spoelt en door het putje verdwijnt. Stel dat hij blijft zitten, dan maak ik mijn klusje even snel af en laat ik hem daarna lekker zitten.

Gelukkig bleef de spin daarna rustig zitten en heb ik me razendsnel kunnen afspoelen. Vervolgens heb ik mijn benen zo snel geschoren dat ik achteraf twijfelde of ik het beter niet had kunnen doen, hihi. (Gelukkig heb ik nog een bad, waar ik e.e.a. nog even heb kunnen corrigeren ;)).

Tot zover mijn relaxte douchemoment, haha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    7 september 2021 / 8:29 am

    Arme ziel, spingetreiter, spin die jou je geurig verrukkelijke douchebeurt misgunt. Bestaan er bordjes in spinnentaal? ‘Streng verboden toegang!’
    Gauw ophangen en voortaan lekker onbevangen poedelen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge