Wat doen ze daar, midden op de stoep?

Glimlachend ben ik aan het wandelen: het zonnetje schijnt. Het is nog vrij fris, maar ik waardeer dit weertje wel heel erg. Opeens zie ik een spektakel waar mijn lach nog breder van wordt. Een groep meiden staat giechelend naast elkaar en ze hebben een laken in hun hand. Nieuwsgierig kijk ik naar ze: wat doen ze daar, midden op de stoep?

Één van de meiden pakt haar telefoon en belt een nummer. Ik houd mijn pas een beetje in: ik ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren. Dan roept ze: “ja, hallo oma! Komt u eens naar het raam?” Oma komt naar het raam en ze vouwen het laken open. In zwierige letters lees ik: OMA, WE HOUDEN VAN U! Waarna ze uit volle borst ‘lang zal ze leven’ beginnen te zingen.

Oma heeft Corona en moet in quarantaine blijven, begreep ik later. Door het tegenlicht (en omdat ik niet al te erg wilde gluren) heb ik de reactie van oma niet goed kunnen zien, maar ik vond het hartverwarmend!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    13 april 2021 / 6:59 am

    Hartvetwarmend en jij mocht zomaar getuige zijn van de spandoekactie. Dat is toch stukken leuker dan getuige zijn van felle protestacties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge