Verbouwingsvoorbereidingen

Magazijn, Oude, Houten, Dozen, Rommel, Opslag

Wat kan een mens toch veel spullen hebben. Een cliché dat je vaak hoort, maar dat geldt niet voor ons hoor! Tenminste.. dat dacht ik haha.

Het is zondag en ik ben met een vriend van Daan de berging aan het leegruimen. De woonkamer is al zo goed als leeg en er staan alleen nog een paar kasten, stoelen en een tafel. Ook hebben we de koelkast uit de berging in de woonkamer gezet. Vanaf deze week gaan ze beginnen met de verbouwing: maandag wordt er ingemeten, dinsdag gaan ze heien en vanaf woensdag gaat er flink gesloopt worden.

In de woonkamer heb ik de laatste jaren al redelijk goed spullen weg kunnen doen. Zo heb ik me steeds bij alles afgevraagd: gebruik ik dit nog? Heb ik er meer van nodig, of is één ook genoeg? Ben ik er blij mee, of is de kringloop er nog gelukkiger mee? Ik was afgelopen week dan ook heel trots dat alle woonkamerspullen uiteindelijk toch wel in een bescheiden aantal dozen gepropt konden worden.

Maarja, nu zijn we dus de berging aan het opruimen. Om de haverklap krijg ik opmerkingen als: “Lau, er ligt hier een teddybeer!” .. “Lau, wat wil je met dit bakje?” .. “Ik heb nog een vaas gevonden.. klopt dat?” en zo gaat het nog even verder. Bij de zoveelste “Is het de bedoeling dat dit bewaard blijft….?”-vraag besluit ik me toch maar neer te leggen bij het cliché.

Het goede nieuws is wel dat de kliko’s hun buikje weer vol hebben en dat ik een ‘mag-weg-doos’ rijker ben om de kringloop (straks) weer gelukkig mee te maken. Met deze heerlijke gedachte kan ik nu een dansje doen in onze (ineens) méga berging, waarvan ik altijd dacht dat hij vrij klein was…. hahaha ;). Wat een ruimte!

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    23 maart 2021 / 8:48 am

    Vandaag dus het bonkbonk. Palen de grond in. Palen die je nooit meer hoeft op te ruimen, dat scheelt. En opruimend verhuizen in je eigen huis biedt de ware betekenis van ‘ruim’ en ‘op’, magnifiek! De teddybeer, achgossietje, mag die blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge