“Klompenpadje doen?”

Wanneer je de vlog van begin maart gezien hebt, heb je kunnen zien dat Daan en ik een klompenpad hebben gewandeld. Klompenpaden zijn wandelingen (voornamelijk in Utrecht en Gelderland) die zoveel mogelijk over boerenland en kleine, leuke paadjes gaan. Heel leuk, net even weer wat anders!

Afgelopen zaterdag was het zover: we waren een weekendje naar Oldebroek en hadden (ondanks de wind) wel zin in een wandelingetje. “Er loopt hier een klompenpad!” Daan vertelt het enthousiast en ik reageer vrolijk. “Leuk, hoeveel kilometer?” Ik vind zelf 8/9 kilometer wel een mooie afstand. “Ehh… 16.” Ik laat dit getal even op me inwerken en besluit dat ik het dan wel prima vind. “Okee, we zijn er nu toch… het had zo moeten zijn.”

We besluiten om na de lunch te vertrekken en Daan zoekt alle details op. “Het pad begint ook nog eens in onze straat, ideaal! We moeten een klein stukje lopen en dan zijn we bij het startpunt.”

Drie uur later vloekt mijn linkervoet tegen mijn rechtervoet. “Een klein stukje lopen en dan zijn we bij het startpunt? We zijn al 19 km onderweg!!” Rechtervoet haalt zijn tenen op en zucht: “ja, Laura heeft zich die extra 10 kilometer wel heel makkelijk aangepraat he? En dan lopen ze ook nog verkeerd, midden op een zompig weiland! Tssssss. Gelukkig houdt ze helemaal niet van fases en is dit vast eenmalig….”

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    18 maart 2021 / 8:10 am

    Klompenpelgrimsroute naar een Hollands Santiago de Compostela? Afzien en nog ‘s afzien. Jezelf tegenkomen, voet na voet en voet versus voet.
    Maar wèl geheel gelouterd erover kunnen bloggen en vloggen‼️🤗💪👋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge