Verrassing tijdens het wandelen

Grasland, Mist, Vogels, Gras, Gebied, Weide, Hek

Misschien heb je wel eens van ‘Ommetje’ gehoord? Dit is een app van de hersenstichting waarbij je je wandelingen bij kunt houden. Samen met een groep mensen kun je dan een competitie aangaan en punten scoren. Laat ik nou net van wandelen houden ;).

Ik heb me aangemeld bij de wandelgroep van mijn collega’s, leuk om te zien dat er zoveel meewandelen! Lekker tussen de lessen door even een ommetje maken, heerlijk! Uiteraard motiveert het mij ook om lekker actief te blijven.

Omdat je een badge (haha) kunt krijgen door het wandelen vóór 9:00, heb ik al een paar keer voor mijn werk een rondje gelopen. Zo ook afgelopen week.

Het is flink koud en ik heb mijn oorwarmer op. Ik verschuil mijn ochtendhoofd (tja, het is vroeg) in mijn sjaal en stap lekker door. Een ommetje is minimaal 20 minuten en ik heb inmiddels een lekker rondje achter ons huis uitgestippeld.

Op een gegeven moment kom ik een vrouw met een hond tegen. We groeten elkaar en ik loop weer verder. Na een paar seconden begint de vrouw heel hard te lachen en verrast draai ik me om. Ze kijkt omhoog en kijkt dan lachend naar mij. “Ken je dat boek van de mol? De mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gekakt? NOU!” Demonstratief wijst ze naar de zwerm vogels die al kleiner wordt en vervolgens naar haar hond, die er ook vrij verrast uitziet. Een dikke flark druipt langs zijn oor naar beneden. We hebben er samen om gelachen en ik vind het een topbegin van mijn ochtend ;).

Bij thuiskomst registreerde ik mijn ommetje en kreeg ik zowaar de ‘Vroege Vogel’-badge! Het moest zo zijn ;).

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Gerdiemar
    19 januari 2021 / 8:18 am

    Hihi, niet alleen jij viel in de prijzen, de hond ook. Die is nu op elk nieuw ommetje aan ieder ander dier aan het vragen wie er op zijn kop gepoept heeft.
    Wat een ommetjesdiscipline heb jij! Petje af! (hou jij dat petje in de kou maar warm op…. 🤗)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge