Nachtelijke onemanshow

Het is pikdonker op de kamer en ik ben diep in slaap. Mijn droom gaat over een gigantische kruiswoordpuzzel, eentje op ware grootte waarbij er letters zo groot als hoofden moeten worden opgeschreven. Uiteraard allemaal gewoon ontzettend logisch. In de droom is Dorinde de puzzelaar en ik ben de toeschouwer. Ze zwoegt keihard en vloekt een paar keer hardop wanneer een letter niet lukt. Ik vermaak me ontzettend en begin steeds harder en harder te lachen.

“Lau, ga je lekker?” Ik kom iets meer bij bewustzijn. “Heh?” De stem van Dorinde vlak bij me: “Wat doe je? Je zit keihard te lachen, haha.” Ik mompel half slaapdronken dat ik niets doe, maar dat zij juist aan het puzzelen is en dat het niet echt lukt. Dorinde zet het interview voort (altijd leuk om vragen te stellen aan halfslapende mensen) en we ‘praten’ verder, terwijl ik nog altijd moet giechelen om het schouwspel dat zich zojuist in mijn droom heeft afgespeeld. Beetje bij beetje word ik meer wakker en besef ik dat het toch wel een beetje gek is wat ik allemaal zeg. Ik open mijn ogen en bedenk waar ik ben: in een slaapkamer in een huisje vlakbij Leeuwarden. O ja, het is kerstvakantie en we zijn een paar nachtjes weg. Door de corona kunnen we niet veel, vandaar dat ik lekker aan het puzzelen ben en daar blijkbaar dus ook over droom, hahaha.

Het is aardedonker en ik voel me ineens wel vrij helder. Van gisterochtend weet ik nog dat ik gedesoriënteerd en met een soort jetlag wakker werd: doordat het zo donker was, dacht ik dat het nog diep in de nacht was. Toen was het echter al 8:30. Met de beredenering in mijn hoofd dat het nu dus vast ook al ochtend is, mompel ik naar Dor: “haha, zul je net zien dat het nu pas 4 uur is ofzo!” Ik pak mijn telefoon en zie dat het 04:11 is. Ik moet er alleen maar harder van lachen. “Het is ook 4 uur, LOL!!!!”

Dorinde lacht vervolgens om mijn one-man-show waarin ik mezelf constant in de lach laat schieten en vervolgens zetten we de nacht weer voort, hahaha.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. omarij
    24 december 2020 / 8:27 am

    Heldere droom, ook nog eentje die je kon onthouden of onthou jij ál je dromen? Hardop lachen om 4 uur ‘s nachts is stukken gezelliger dan jammerend ontwaken uit een nachtmerrie.
    Mooi kerst en mooie dromen gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge