Omslachtig ochtendje

Vandaag is mijn eerste stagedag en ik heb er zin in. Mijn nieuwe (teruggevonden) shirtje ligt al klaar voor deze leuke dag. Na mijn ontbijt heb ik nog een half uur over om me rustig aan te kleden en op te maken. Eitje.

(…)

Hijgend zit ik in de trein. Mijn schoenen zijn nat en ‘begrast’, mijn haar ziet er niet uit en ik heb een niet zo leuk matchende broek aan. Die horoscoop sla ik maar over vandaag. What just went wrong here?!

Zo ging het vanmorgen:

Mijn make-up heb ik gedaan en ik trek het shirt over mijn hoofd. Oei, er zit een dikke vette kreukel op mijn rug. Met nog 20 minuten over kan ik perfect nog even strijken. De strijkbout is snel warm en mijn shirtje is binnen en mum van tijd weer kreukvrij. Prima! Ik loop terug naar de badkamer, trek het shirtje over mijn hoofd en… ping! Wat ligt daar nou op de grond?

Nee hè. Knoopje overboord. Gelukkig gebeurde dit niet in de klas, denk ik grinnikend. Ik haal mijn schouders op en loop naar de kledingkast om een andere outfit uit te zoeken.

DIKKE CHAOS.

In de trein overdenk ik nog eens hoe deze ochtend ging. Het is een wonder dat ik de trein heb gehaald! Ruim zelfs: hij blijft nog even staan. Ojee, waarom blijft hij staan? Op de app zoek ik op hoeveel minuten ik straks heb om over te stappen. Twee minuten. Met deze lichte vertraging wordt dat krap. Waarom heb ik dit niet voorzien? Twijfelend zit ik op mijn plek: zal ik anders toch maar de auto pakken? Heeft iemand een madeliefje voor me met maximaal vijf blaadjes? Op het moment dat ik wil opstaan, vertrekt de trein.

Ik staar naar het voorbij zoevende perron en er trekt een lichte paniekaanval door mijn lichaam. Dit voelt niet goed, volgens mij ga ik het niet redden zo.

Twintig minuten later zit ik met een pokerface in mijn auto. Ik heb bij de eerstvolgende halte uitgecheckt, ben keihard naar de overkant gesprint en heb de trein teruggenomen. Thuis nog van broek gewisseld, haar gefatsoeneerd en de vergeten boeken (hoera!) meegegrist.

HAHA. De stagedag was overigens top!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge