(Ingezonden #5) Merde…

Samen met mijn vrienden doe ik boodschappen in een plaatselijke supermarkt in Frankrijk. We gaan een week op vakantie en het is fijn om alvast wat spullen in huis te halen. Ik loop naar achteren in de winkel, richting de koeling. Even later pak ik twee grote bakken kwark uit het schap. Voor het gemak stapel ik ze op elkaar, zodat ik ze makkelijker kan tillen. Onderweg naar het mandje verliest één bak kwark helaas zijn evenwicht en ik kan hem niet meer vastgrijpen. Met een indrukwekkende knal valt de bak te pletter.

Met de kapotte, lekkende bak in mijn handen loop ik terug naar de koeling om te kijken of er nog een nieuwe bak staat. Op mijn weg terug krijgt een medewerkster mij in het vizier. Overstuur roept ze: “non, non, non!”, denkend dat ik de bak terug wil plaatsen. Uiteraard is dit niet mijn plan en ik kan haar geruststellen dat ik alleen een nieuwe bak wil pakken. Ze begrijpt me en geeft me een dweil: of ik wel even de vloer kwarkvrij wil maken.

Heb jij ook een leuke anekdote voor op onze blog? Stuur hem gerust op naar info@neverdullmoments.nl! Vinden we leuk ;).

Volg:

1 Reactie

  1. gerdiemar
    6 mei 2017 / 8:15 am

    Dat jij zelf de kwark moest opdweilen…hm, weinig Franse service hoor.
    Als ik een fles wijn laat glippen in een winkel, dan snelt iemand toe, zegt ‘geeft niet, geeft niet’ en ‘nee, hoeft u niet te betalen, maar ik waardeer het dat u het aanbiedt’….(echt gebeurd). ‘En,’ werd er die keer bij gezegd: ‘U moest ‘s weten hoeveel mensen meteen stiekem weglopen en de puinhoop de puinhoop laten.’
    Met andere woorden: laat in een Hollandse supermarkt rustig een bak kwark vallen, kom er eerlijk voor uit en je krijgt nog complimenten toe, zonder zelf te hoeven dweilen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge