Handige Harry

Trial and error, een methode waar ik regelmatig (per ongeluk) gebruik van maak. Ook vandaag heb ik weer twee nieuwe dingen geleerd op basis van een niet zo handige actie. Ik vind het altijd leuk om anderen te helpen, daarom deel ik mijn geleerde tips vandaag graag met jullie. Ze zijn namelijk best goed te voorkomen, haha.

Mijn eerste tip is om de batterijen in je computermuis te vervangen wanneer deze op zijn. Zorg er dan wel voor dat je óf een ander soort batterij gebruikt, óf goed onthoudt waar je de oude batterijen hebt neergelegd. Ik deed helaas geen van tweeën en had vier identieke batterijen keurig op een rijtje op tafel liggen. Géén idee welke er nou weer in moesten.

Mijn tweede tip is het afdekken van de vloer als je een muur gaat schilderen. Zoals je hebt kunnen lezen, is Laura afgelopen weekend verhuisd. Wat is het prachtig geworden! Je bent een tweeling of je bent het niet, dus ik wilde ook graag klussen in huis. Zo ben ik vandaag met mijn vriend naar de Gamma gefietst en hebben we verf uitgezocht voor een muur in de woonkamer. We hadden een zeer geëmancipeerd huishouden: mijn vriend ging koken terwijl ik de muur ging schilderen. Uiteraard hadden we voor afdekfolie gezorgd. Een mega verpakking zelfs, genoeg voor twee kamers in ons huis. Omdat ik maar één muur ging schilderen, had ik heel veel folie over. Het leek me daarom een goed idee om een deel ervan af te knippen. Ligt anders toch maar in de weg. Waar ik echter niet over na heb gedacht, is dat het knippen van afdekzeil vooral handig is als je hem eerst helemaal hebt uitgevouwen. Het folie lag nu dan wel niet in de weg, maar ik moest wel heel veel extra gaten dichten omdat er om de 20 centimeter een scheur in het folie zat die ik er zelf in geknipt had. Oeps.

Volg:

2 Reacties

 1. gerdiemar
  25 september 2017 / 7:55 am

  Vermoedelijk lieve kleindochter heb ik je erfelijk belast, sorry! Het is meer dan herkenbaar wat je hierboven hebt ingetoetst, op het terrein van handig klussen ben ik ‘een beetje dom’ (beetje???).
  Is je muur desondanks mooi geworden en heeft je pcmuis nu verse batterijen?

 2. 25 september 2017 / 8:06 pm

  Haha, met kapot geknipt afdekfolie heb je er inderdaad weer een leuke uitdaging bij 😉 En dat van de batterijen zou mij ook kunnen overkomen. En het erge is dat ik dan waarschijnlijk ook eerst 3x de verkeerde batterijen in de afstandsbediening stop voordat ik een keer niet misgrijp 😉
  Romy schrijft over.. 9 tips als je geen ochtendmens bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge