De laatste les voor de vakantie

Liever de blog beluisteren? Klik op de video onder de blog!

Het is donderdag, mijn laatste werkdag voor de voorjaarsvakantie. Ik vind het altijd leuk om de laatste les iets leuks te doen, zoals een spelletje of een leuke competitie.

Deze keer heb ik een gehusselde brief gemaakt, die de leerlingen zelf op volgorde moeten leggen. Tijdens de uitleg vertel ik dat de leerlingen de zinnen eerst uit moeten knippen, ze vervolgens op volgorde moeten leggen en daarna nog in elke zin een fout moeten verbeteren.

Ik deel het materiaal uit en de leerlingen gaan in groepjes aan de slag. Af en toe komen ze naar me toe met een vraag als: “staat er echt in elke zin een fout?” of: “waar moet de datum?” De vraag: “heeft u lijm?” komt ook een paar keer voorbij.

Na een paar minuten hoor ik ineens KEIHARD gelach in de hoek achterin.

Een beetje lachen vind ik niet erg, maar deze herrie vind ik wel storend. Terwijl ik naar het groepje toe loop, bedenk ik dat dat het vast een situatie met een telefoon is. Daar aangekomen, schrik ik echter van wat ik zie. Het meisje zit helemaal niet op haar telefoon, maar ze houdt een flinke pluk haar in haar handen. “Eh mevrouw… ik heb per ongeluk mijn haar afgeknipt.”

Blijkbaar is een lange pluk haar tijdens het knippen onder het blaadje terecht gekomen, waardoor ze het per ongeluk heeft afgeknipt. De jongen die naast haar in een lachstuip ligt, herpakt zich snel en zegt heel schattig: “je ziet het eigenlijk alleen als je het weet.” Het meisje verdwijnt naar de wc en komt even later gelukkig weer lachend het lokaal binnen. “Ik heb nu wel een leuk verhaal ;).”

Liever de blog beluisteren? Klik hieronder op de video!

Volg:

4 Reacties

 1. Gerdiemar
  24 februari 2018 / 8:54 am

  Zij een leuk verhaal, jij een leuk verhaal!
  Moesten je cursisten soms een verknipte liefdesbrief in elkaar flansen? Dan paste daar een afgeknipte en meegestuurde haarlok mooi bij🥁🎼📩

 2. 24 februari 2018 / 7:55 pm

  Heel leuk verhaal! Respect voor de juffen en meesters. Vroeger hadden wij op die leeftijd geen telefoon.
  Wesley schrijft over.. De gracht

 3. 26 februari 2018 / 4:22 pm

  Hahahah oeps! Ik vind het ook altijd leuk om iets leuks te doen voor een vakantie, maar aangezien ik alleen op dinsdag en woensdag stageloop, sla ik zo’n leuke les meestal over. Behalve de woensdag voor de kerstvakantie. Toen heb ik met al mijn klassen de Kerstvakantiequiz gedaan (weet niet of je die kent). Super leuk was dat! Ik denk dat ik dat ook ga doen als het de laatste week van het schooljaar is.
  Mevrouw Marloes schrijft over.. NYX palette en ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge