Daar word je dan toch een beetje onzeker van

De wekker gaat en ik word opgewekt wakker: het is altijd heerlijk om een dagje vrij te hebben. Ik stap mijn bed uit en zet de douche aan. Tijdens het ontbijt neem ik mezelf voor om er een productieve dag van te maken. Het is nu 08.17 en om 09.00 gaat de bieb open, dus ik heb alle tijd om rustig aan te doen. De laatste tijd vind ik het fijn om in de bieb te werken en te studeren, zodat ik thuis gewoon lekker kan ontspannen. Ik besluit om alvast de vuilniszak buiten weg te gooien, dan hoef ik dat later vandaag niet meer te doen.

Terwijl ik vrolijk naar buiten loop met de vuilniszak – het zonnetje schijnt volop – merk ik dat het toch wel frisjes is buiten. Had ik nou mijn jas maar aangedaan. Ik hoef gelukkig maar 50 meter te lopen voor de vuilnisbak, dat is nog wel vol te houden. Ondertussen, nog steeds lopend naar de vuilnisbak, vliegt er een meeuw in de lucht. Ik ben ongeveer de enige op straat en die paar mensen die wel op straat zijn, hebben allemaal een jas aan. Meneer meeuw had vandaag zijn dag niet en wilde dat kennelijk op iemand afreageren. FLATSJ. Precies naast me (de enige persoon zonder jas!!) is de straat versierd met een stralend witte schijtvlek. Verderop in de straat kijkt een mevrouw me wel erg lang aan, waardoor ik toch enigszins onzeker naar mijn trui begin te kijken. Het lijkt er op dat ik niet geraakt ben, maar misschien zie ik wel een vlek over het hoofd?

Eenmaal weer binnen kijk ik snel in de spiegel en zie ik tot mijn opluchting dat mijn kleding en mijn haar niet geraakt zijn. Wel begin ik eens even goed achter mijn oor te krabben. Toen ik nog op de middelbare school zat, had ik blauwe fietstassen met apenstaartjes (??) erop. Ook deze jongens zijn een keer geraakt door de vogels, waarna ik ze weg heb gemikt. Fietstassen met apenstaartjes gaan nog net, maar met vogelpoep erop is het echt geen gezicht. Misschien is het wel een teken en is mijn trui ook aan vervanging toe? Ik zal het binnenkort toch maar eens aan mijn omgeving vragen, haha.

Volg:

3 Reacties

 1. Gerdiemar
  8 november 2017 / 8:24 am

  Schijtende meeuw, vrouw die je lang aankijkt, trui zonder apenstaartjes (neem ik aan), een ver-weg vullisbak: vroege ochtendverrassingen!
  (en? Heb je de trui nog?)

 2. Barbera
  8 november 2017 / 2:59 pm

  Ik zag laatst dat een fietser werd geraakt door een schijtende reiger, dat was erg! Wat een hoop poep komt er uit zo’n vogel. Die man had nog mazzel dat ie een grote hoed op had…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge