Zo’n oerkreet die je dan nét niet wilt horen

Ik krijg het warmer en warmer. Shit, waarom schrijft mijn buurvrouw zo veel op? Ik heb nét aan drie regels weten te produceren. “Dames en heren, jullie hebben nog 30 minuten.” Oh no..

“Zo, deze was pittig he!” Met rode gezichten van de inspanning lopen we naar buiten. “Wat een rottentamen.” Gelukkig duurt het meestal een maand voordat je je cijfer krijgt. Precies een week later krijg ik mijn cijfer. Goh, dat is snel.. “Jaa.. deze is niet helemaal gelukt”, vertel ik mijn vriend. Geen probleem verder hoor, ik kan hem gewoon herkansen. Het is alleen een heel klein beetje jammer dat die herkansing precies één dag na mijn vakantie naar Indonesië plaatsvindt. Ach ja, dat zien we dan wel weer.

In Indonesië heb ik heerlijk genoten en natuurlijk veel te weinig aan mijn hertentamen gedaan. Op de dag van het tentamen ga ik thuis snel aan de gang. Terwijl ik een oefenvraag bestudeer, ontsnapt er een oerkreet uit mijn mond. Maar dan niet zo’n ‘EUREKA-kreet’, meer zo’n geluid alsof ik te horen krijg dat ik nooit meer chocola mag eten. Terwijl ik daar juist nu zo’n behoefte aan heb. “Kijk, dat zijn de geluiden die je wilt horen een paar uur voor je tentamen,” merkt mijn vriend droogjes op. Thanks, really helpful.

Volg:

3 Reacties

  1. gerdiemar
    25 augustus 2017 / 8:34 am

    Hertentamen in jetlagtijden, o heer o heer. Dat je over een maand, als het cijfer bekend is, opnieuw een oerkreet moge slaken, maar dan eentje overvol chocoladegevoel!

  2. 25 augustus 2017 / 5:45 pm

    Haha, lang leve de droge opmerkingen op het moment dat je daar juist niet op zit te wachten 😉 Hopelijk gaat je tentamen uiteindelijk toch beter dan je verwacht. Ik zal voor je duimen!
    Romy schrijft over.. Waarom ik een kantoorbaan dus NIET saai vind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge