WC-wijsheid

Bruut heb ik je uit je vertrouwde omgeving losgerukt. Na één blik op je geworpen te hebben, wist ik eigenlijk al dat je er nog niet klaar voor was. Toch koos ik voor mijn eigen egoïstische drang en heb ik je met grof geweld tegen de muur geklapt. Het gat dat er zo achterblijft voor je vriendjes, zal vermoedelijk nog even pijnlijk aanvoelen. Ook dat heb ik voor lief genomen: tijd heelt immers alle wonden.

Slechts twee weken, dan zal het gemis weer over zijn. Dan ben ik bij de 5 november, de datum dat jij eigenlijk ter wereld zou komen. Je spreuk was echter te mooi om nog langer te verstoppen. Je prijkt nu aan mijn wc-muurtje: een kalenderblaadje uit de toekomst. “Prop niet te veel in één dag”, vertel je me wijs. Woorden die me even fantastisch goed uitkomen nu tijdens de studie. “Wees gewoon blij met wat je hebt gedaan.” Precies. Inderdaad. Even kijken, dus wat heb ik zojuist gedaan? O, ik heb de scheurkalenderdagen gemanipuleerd. (Want zeg nou zelf, wie heeft er nou wél die discipline om alleen het blaadje van vandaag te lezen?)

En blij dat ik ermee ben! Waar ik voorheen even gauw met hoge nood op het toilet zou hurken om vervolgens snel snel snel weer door te werken, leg jij me nu kalm uit dat ik mezelf niet tot over mijn oren in het werk moet zetten, maar gewoon blij moet zijn met de dingen die ik vandaag gerealiseerd heb. En zo ook meteen deze blog. Lief van je!

(Als je me vorig jaar zou vertellen dat ik 250 woorden kon schrijven over het losscheuren van een toekomstig kalenderblaadje, had ik het vast hilarisch gevonden. Nu went het al wel, toch?!)

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge