Wie zegt u?

Samen met een wat oudere meneer en een jonge vrouw zit ik in de wachtkamer van de tandarts. Het is 09.10 en het lijkt erop dat niet alleen mijn afspraak wat is uitgelopen, maar ook die van de andere twee mensen. De oudere meneer maakt een ongeduldige indruk, zijn horloge en de klok in de wachtkamer zijn al meerdere malen uitgebreid bestudeerd. Na een paar minuten staat hij op om de foto’s van de werknemers die aan de muur hangen beter te bekijken. Een tandartsassistente komt vanuit haar kamer de wachtruimte in. “Meneer Van Vliet?*” De man bij de foto’s reageert niet en gaat rustig door met zijn bezigheden. Zou hij haar niet gehoord hebben? Hij gaat immers helemaal op in de foto’s! De assistente blijft even aarzelend staan, maar loopt dan terug naar haar kamer zonder haar vraag te herhalen. Ik richt me weer op mijn tijdschrift.

Een paar minuten later komt ze toch weer terug de wachtruimte in. Er is nog geen nieuwe meneer binnengekomen. Toch gaat ze doelgericht op de man af. “Meneer Van Vliet?” Ze praat duidelijk harder dan de vorige keer. Ietwat verstoord kijkt de man op en loopt vervolgens met haar mee. Zou ze er nu maar gewoon vanuit gegaan zijn dat meneer Van Vliet wat dover is vanwege zijn leeftijd, zodat ze het voor de zekerheid nog maar een keer is komen vragen? Gedurfd! Zou lullig zijn als hij haar prima had verstaan, haha.

Even later word ik zelf binnengeroepen bij haar collega. Als ik de ruimte binnenstap, zie ik dat de computer al klaar staat voor mijn controle. Zodra ik mijn slaperige foto op het scherm zie (het was erg vroeg toen ik voor het eerst op controle ging bij deze tandarts), realiseer ik me dat de assistente waarschijnlijk de foto van meneer Van Vliet even heeft opgezocht. Slim.

*Andere achternaam :)!

Volg:

3 Reacties

 1. 5 januari 2018 / 7:33 am

  Haha, soms zijn bepaalde acties meer doordacht dan je eerst denkt 😉 Het doet me denken aan de tijd dat ik bij AH werkte als caissière en in de kassa allemaal plaatjes stonden van groenten en fruit. Als er dan iemand met een zoete aardappel langskwam en ik in één keer het goede aansloeg, waren klanten nog weleens stomverbaasd. Ik verklapte dan maar niet dat ik een handig fotohulpje in de kassa had staan 😉
  Romy schrijft over.. Geen wintermens? 7 tips om de winter leuk(er) te maken!

 2. gerdiemar
  5 januari 2018 / 8:30 am

  Mooie observatie van jou, dubbele observatie, eerst in de wachtkamer, dan snappen hoe de tandartsassistente wist dat dove heer Van Vliet tóch heer Van Vliet was.
  Jij en je zus hebben een wat je noemt blogoplettend leven gecreëeerd, never a sleepy moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge