Terugblik: Neverdullmoments anekdotes van vorig jaar december!

Lees jij nog wel eens oude blogposts terug? Waarschijnlijk niet! Elke maand publiceren wij in een terugblik-blog the best of last year. Deze maand: december 2016!

 

2 december 2016

Sinterspruit

Vandaag at ik een rebelse spruit,

Rolde pardoes van mijn bord, zo stout.

Met z’n drieën rukten wij succesvol uit,

“Pak aan, spruit! Als je je nu maar koest houdt!”

 

8 december 2016

Hoopvol gehoor

Dit weekend fluit mijn vriend alweer het liedje van de Vliegende Hollander. Meteen sta ik op scherp: hij zal toch niet… we zullen toch niet..? Voorzichtig peil ik: “oh, lekker de Efteling aan het fluiten?” Hij reageert direct enthousiast: “Ja, een vriend van me gaat er morgen heen en daarom zit dit liedje in mijn hoofd!”

O.

 

9 december 2016

Oh Christmas tree!

“Jéétje!”

“Wow!”

“Zohee!”

Mijn vriend en ik zijn vanavond een kerstboom aan het shoppen bij Ranzijn en we kijken onze ogen uit. Er is gewoon nog ruime keuze aan bomen, de kerstspullen zijn nog in overvloed en er is zelfs een inpakservice voor de kerstbomen!

Weer eens wat anders dan onze gebruikelijke

“Juah”

“Best okee”

“Deze dan maar?”

wanneer we zo’n vijf dagen voor Kerst nog even komen aankakken voor een ‘kerstboom’.

 

11 december 2016

Smerig smaakje

Vandaag ben ik in Amsterdam op stap met mijn Franse vrienden. Onder ons is ook een Engelse jongen, die weer een vriend is van mijn Franse vriend. Een gezellig internationaal clubje dus!

De avond is inmiddels gevallen en we bekijken de mooie kunstwerken van het lichtjesfestival. Het is prachtig op straat en we vermaken ons prima.

De Engelse jongen woont inmiddels alweer een poosje in Amsterdam en we hebben het over zijn ervaringen met Nederlands eten. Zo heeft hij al kennisgemaakt met stamppot, bitterballen en frikandellen. Ook poffertjes, hagelslag en pindakaas ontbreken niet op zijn lijst. Hij somt nog wat meer etenswaren op, waarbij zijn gezicht ineens betrekt bij “karnemelk”.

“I once thought it was regular milk. And then I poured it into my coffee.”

 

23 december 2016

Hard to imagine, but yes

“Mevrouw, heeft u de cijfers al? – Nee, nog niet! – O, waarom niet mevrouw? – Omdat ik ook een leven heb.” Stilte. “Echt?”

 

24 december 2016

(Ingezonden #2): Collega

“Hee, heb je je verstandskies laten trekken?!” Ik kijk haar aan. “Eh nee, ik heb gewoon bolle wangen.”

Volg:

2 Reacties

  1. Gerdiemar
    2 december 2017 / 8:37 am

    Dat was een bruisende decemberse 2016-maand. Van wegrollende spruitjes naar bolle wangen (spruitjs erin?) en Frans-Engelstalige avonturen ertussendoor. Leuke terugblik!

  2. 2 december 2017 / 9:00 am

    Haha, dat gedichtje is leuk! En ik moest hard lachen om de kerstboomanekdote! Soms is iets nieuws uitproberen toch niet zo’n succes 😉
    Romy schrijft over.. Happy Mail! | 10 ideeën voor echte post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge